De John Lennon/Plastic Ono Band Deluxe Editie is weer uitgesteld maar komt eraan

BFNL Nieuws

De verwachte uitgave van de uitgebreide John Lennon/Plastic Ono Band is weer uitgesteld maar we hebben eindelijk een datum voor de aankondiging van de uitgave. Lennon fans kunnen nu alle details vinden van de nieuwe 159 track box die zal verschijnen op in Maart 2021.

De Plastic Ono Band site heeft bevestigd dat er 159 nieuwe mixen op het album staan. Daar kunnen dubbele tracks bij zijn van zowel audio als Blue-Ray versies van dezelfde nummers. Verwacht wordt dat er ook nummers van Yoko’s aandeel van de Yoko Ono/Plastic Ono Band bij zitten, uitgebracht op dezelfde datum als het album van John op 11 December 1970.

Zowel op John als Yoko’s album speelde dezelfde band met Ringo Starr op drums, John Lennon op gitaar, Klaus Voormann op bas. George Harrison kwam niet voor op het album van John maar speelde wel gitaar op één van de nummers van Yoko, ‘Greenfield Morning I Pushed an Empty Baby Carriage All Over the City’.

Een 5 CD bootleg van de John Lennon/Plastic Ono Band sessies werd in 2015 uitgegeven en geeft een indicatie op wat er wel of niet op deze nieuwe officiële versie staat.

Een gekend, onuitgegeven nummer van de sessies is ‘When a Boy Meets a Girl’.

Andere bekende Lennon nummers uit die sessies zijn ‘That’s Alright Mama’, ‘Glad All Over’, ‘Honey Don’t’, ‘Matchbox’, ‘Don’t Be Cruel’ en ‘Long Lost John’. ‘Long Lost John kwam officieel uit op Anthology in 1998.

Sessies voor de John Lennon en Yoko Ono’s Plastic Ono Band albums werden in afzonderlijk gemaakt van 26 September tot 14 Oktober. Phil Spector, die gewerkt had met Lennon op ‘Instant Karma’, The Beatles ‘Let It Be’ en George Harrison’s ‘All Things Must Pass’ produceerde de sessies. Het album werd gemixt op 22 Oktober en bij EMI afgeleverd op 29 Oktober om op 11 December uitgebracht te worden.

Lennon speelde gitaar op enkele tracks en piano op andere. “Die ik op gitaar speelde schreef ik op gitaar, degene waarop ik piano speel schreef ik op piano,” zei hij.

Tracklist van de originele uitgave:

Kant 1
1. “Mother” – 5:34
2. “Hold On” – 1:52
3. “I Found Out” – 3:37
4. “Working Class Hero” – 3:48
5. “Isolation” – 2:51

Kant 2
6. “Remember” – 4:33
7. “Love” – 3:21
8. “Well Well Well” – 5:59
9. “Look at Me” – 2:53
10. “God” – 4:09
11. “My Mummy’s Dead” – 0:49

(Bron: noise11.com)
(Vert: Trix van Twist)