DE LAATSTE DAGEN VAN… JOHN LENNON PODCAST

BFNL Fab4cast, Nieuws

Podcastserie De Laatste Dagen Van… John Lennon

Op 8 december 2020 was het 40 jaar geleden dat ex-Beatle John Lennon door een fan werd doodgeschoten voor zijn huis in New York. In de podcastserie ‘De Laatste Dagen Van… John Lennon’ nemen Fab4Cast-hosts Jan-Cees ter Brugge, Wibo Dijksma en Michiel Tjepkema je mee terug naar 1980 en reconstrueren zij de aanloop naar de tragische dood van Lennon.

In het najaar van 1980 is de 40-jarige John Lennon bezig aan een indrukwekkende comeback met zijn album Double Fantasy. Hij was daarvoor 5 jaar lang van de muzikale radar verdwenen om zijn zoontje op te voeden. Maar hij heeft weer zin gekregen in het maken van muziek en de ene na de andere song vloeit uit zijn pen. In interviews uit die tijd vertelt Lennon zich nog nooit zo goed gevoeld te hebben. En dan komt die noodlottige decemberavond…

Het verlies van Lennon is tot op de dag van vandaag voelbaar. De podcast ‘De Laatste Dagen Van… John Lennon’ staat verder ook uitgebreid stil bij de unieke artiest die hij was, zijn samenwerking met Paul McCartney, zijn vlijmscherpe tong die soms tot de nodige controverses leidde en natuurlijk de relatie met zijn vrouw Yoko Ono.

Luisteren kan via je favoriete podcast app, zoals:

Apple Podcasts
https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-laatste-dagen-van/id1541151795?uo=4

Google Podcasts
https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9wb2RjYXN0Lm5wby5ubC9mZWVkL2RlLWxhYXRzdGUtZGFnZW4tdmFuLnhtbA%3D%3D

Of via de website van NPO Radio 5:
https://www.nporadio5.nl/podcasts/45/de-laatste-dagen-van

Als je luistert via Apple Podcast, dan zou het fijn zijn als je een beoordeling wilt achterlaten. Zo kunnen nieuwe luisteraars deze podcast óók ontdekken.

De muziek uit deze podcast-serie is te vinden in de Spotify-lijst met de titel De Laatste Dagen Van… John Lennon:

https://open.spotify.com/playlist/65JGWQPpb4a4RWSFEPG1QR