De notities van Paul McCartney’s ‘Hey Jude’ worden verkocht

BFNLNieuws

De notities van Paul McCartney’s ‘Hey Jude’ worden verkocht als NFT (non-fungible token, niet verwisselbaar bewijs) voor meer dan $76.000. De origineel geschreven tekst is een van Julian Lennon’s speciale verzameling van Beatles memorabilia.

Afgelopen maand lanceerde John Lennon’s oudste zoon Julian een speciale reeks NFT’s waaronder gedigitaliseerde stukken van Lennon en Beatles memorabilia uit zijn privé collectie.

Volgens Rolling Stone zijn de zes beschikbare NFT’s verkocht voor een totaal van $158.720 met de persoonlijke notities van McCartney’s ‘Hey Jude’ voor de hoogste prijs van $76.800.

Er werd geschat dat dit individuele NFT tussen de $50.000 en $70.000 zou halen.

‘Hey Jude’ van de Beatles werd als single uitgebracht in Augustus 1968, vooraf aan het uitbrengen van hun klassieker de ‘White Album’ later dat jaar. Het nummer blijft een hoofdbestanddeel van McCartney’s solo concerten.

Ergens anders bracht de cape van John Lennon uit ‘Help’ $12.800 op, terwijl de Afghaanse jas die hij droeg tijdens de ‘Magical Mystery Tour’ film $22.400 opbracht. De Gibson gitaar uit 1959 die Lennon cadeau gaf aan zijn zoon kwam uit op $22.400.

Elk onderdeel in de veiling werd gepresenteerd als een audio-visueel verzamelobject, met Julian Lennon die er over verteld en het begeleidt met afbeeldingen van het item in kwestie.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de Beatles en Lennon’s collectie gaat naar Julian’s ‘White Feather Foundation’.

“Ik heb deze persoonlijke items de afgelopen dertig jaar verzameld, en ik had er een beetje genoeg van dat ze alleen maar in een kluis lagen, waar ik ze in moest bewaren omdat ik niet wilde dat ze zouden beschadigen,” zo vertelde Lennon eerder over de onderneming aan Variety.

“We hebben een paar tentoonstellingen gehouden in Europa met de items en mijn intentie was om met de collectie op toernee te gaan en ergens hoop ik dat ooit nog steeds te gaan doen, maar de laatste paar jaar waren niet erg behulpzaam.”

Hij verteld verder: “Eigenlijk voelde het slecht om al deze spullen achter slot en grendel te houden en ik vond dit een unieke gelegenheid om de erfenis van mijn vader door te zetten en om mensen mijn collectie te laten zien, met de verhalen en video’s erbij, om mensen iets meer te geven dan ze normaliter zouden krijgen en een paar verhalen te horen in een nieuwe kunstvorm en met een ander medium.”

In ander nieuws, het legendarische rooftop optreden van de Beatles uit 1969 ‘Get Back’ is voor het eerst uitgebracht als een live album op belangrijke streaming platforms.

(Bron: nme.com)
(Vert: Trix van Twist)