Deze Beatlesnummers kunnen écht niet meer in 2020

BFNL BFNL Columns, I look at the world

Ik weet het, het valt niet mee voor een Beatlesfan, maar je moet het nu echt onder ogen zien. Sommige Beatlesnummers kunnen anno 2020 namelijk écht niet meer. Achterhaald zijn ze. Verouderd. Totaal niet meer actueel. Want ruim een halve eeuw nadat deze liedjes geschreven zijn, ziet de wereld er nu eenmaal heel anders uit…

Deze tien Beatlesnummers klinken ineens wel heel erg vreemd in Corona-tijd:

  1. I Want To Hold Your Hand

Haha, serieus? Niemand wil meer handen vasthouden! Of in ieder geval niet zonder dat er eerst vakkundig geschrobd is met water en zeep.

  1. All Together Now

Ik zou het niet doen; voor je het weet, wordt je op de bon geslingerd wegens samenscholing.

  1. Why Don’t We Do It In The Road

Volgens mij is dit normaliter al vragen om problemen, maar in deze Corona-tijden lijkt het mij een goed idee om dit plan in de ijskast te zetten.

  1. Hold Me Tight

Dit valt vast niet in de categorie anderhalve meter afstand houden…

  1. Day Tripper

Ho even, waar denken wij naartoe te gaan? Zomaar met z’n allen naar het strand of op een drukke parkeerplaats rondhangen kan natuurlijk niet.

  1. I’m Happy Just To Dance With You

Was het maar zo’n feest! Dansen behoort absoluut tot een no-go in de anderhalve-meter-samenleving. Helaas.

  1. Come Together

Ze proberen het gewoon nog een keer, die Beatles. Voor deze ene keer luisteren we mooi niet naar John, Paul, George en Ringo.

  1. Yellow Submarine

Echt, ik weet niet of dit nou wel zo’n slim idee is. Met z’n allen op een kluitje in een gele onderzeeër…

  1. Got To Get You Into My Life

Heel erg romantisch hoor, deze halsoverkop-verliefdheid, maar probeer de komende tijd toch maar een beetje afstand van elkaar te houden.

  1. Magical Mystery Tour

Roll up for the Magical Mystery Tour? Dacht het niet! En hoe ellendig dat ook is, vakantieplannen blijven echt nog even alleen maar plannen.

Gelukkig kunnen we het ook van de zonnige kant bekijken. Over (hopelijk) niet al te lang is Corona verleden tijd en kunnen deze tien nummers weer. Zet ze maar alvast op je ‘Vaarwel en tot nooit meer ziens Corona’ playlist als officiële soundtrack van het vieren van onze hernieuwde bewegingsvrijheid!

– Laura Alblas –