Documentaire ‘John Lennon: The Final Year’ door Drive verkent het leven en de dood in 1980 van John.

BFNL Nieuws

EXCLUSIEF Deze nieuwe documentaire beschouwt het laatste jaar van John Lennons leven, 40 jaar na diens overlijden. John Lennon: The Final Year bestudeert het leven van de muzikant in 1980 voor hij op 8 december dat jaar op 40-jarige leeftijd voor het Dakota-gebouw werd vermoord. De Britse distributeur Drive is klaar voor internationale verkoop en begint tijdens de aanstaande Realscreen Market in New Orleans te overlegen met internationale omroeporganisaties en streamingplatforms. De film is geproduceerd door Reda Films, het bedrijf achter Nat Geo’s Brothers In War, dat met een Emmy genomineerd is en producer History Television International van onder meer The Queen And Us.

In 1980, tien jaar na het uiteengaan van de Beatles, kwam Lennon na vijf jaar met het album Double Fantasy, waarop nummers staan die hij schreef tijdens zijn reis naar Bermuda, plus nummers geschreven en uitgevoerd door Yoko Ono. In de documentaire zie je nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal en interviews met mensen die in dat jaar tijd met hem doorbrachten. Op dit moment stelt Drive de financiering voor de film zeker en zal het de film voor het eerst in New Orleans aan internationale omroeporganisaties laten zien. De documentaire wordt geproduceerd door Scott L. Reda en Mark L. Reda van Reda Films en de producer is Ken Womack, wiens boek John Lennon 1980: The Final Days In The Life Of Beatle John zal worden uitgebracht op de verjaardag van Lennon, 9 oktober 2020.

Mededirecteur van Drive, Lilla Hurst, zei: “Deze grensverleggende film geeft exclusieve toegang tot mensen die deel uitmaakten van John Lennons leven tijdens zijn laatste jaar en werpt licht op een deel van zijn leven dat nog nooit eerder bekend was. We raakten gefascineerd door dit verhaal toen we erover hoorden en we kijken ernaar uit deze film in de contentindustrie uit te brengen.” Mark L. Reda, creatief directeur van Reda Films, voegt daaraan toe: “Je denkt dat je alles al weet over John Lennon, maar dit is het opmerkelijke verhaal van het laatste jaar van de Beatle-legende.”

(Bron: deadline.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)