Een concert van Ringo, wat gaaf! Toch?

BFNLBFNL Columns, I look at the world

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan… GA IK RINGO STARR ‘IN HET ECHT’ ZIEN!!!

En weet je, eigenlijk is het nog niet eens goed tot mij doorgedrongen dat ik eindelijk – eindelijk! – die andere Beatle met eigen ogen kan gaan aanschouwen. Dat ik hem achter zijn drums zal zien zitten en dat ik zal horen hoe hij live With A Little Help From My Friends zingt (want dat doet hij vast)…

Supergaaf! Maar ben ik al mega enthousiast? Nah…

Voorpret start in 3, 2, 1…
Is het eigenlijk niet vreemd dat ik mij niet onwijs verheug op een concert van Ringo Starr? Zoveel Beatles zijn er niet meer om ‘in het echt’ te aanschouwen, dus ik moet dolblij zijn met deze kans. Maar ik heb nog niet eens de moeite genomen om meer te lezen over zijn All Starr Band die hij met zich meesleept of überhaupt al gekeken naar hoe wij komende vrijdag op het Holland International Blues Festival in Grollo gaan komen (of all places).

Ik weet eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik kan verwachten van Ringo. Ja, dat With A Little Help From My Friends dus en vast nog een paar andere Beatlesnummers. Solonummers, uiteraard. Maar weet je, het punt is dat ik eigenlijk nooit echt een megagrote Ringo-fan ben geweest. Veel van zijn carrière is dus rustig aan mij voorbij gegaan en ik ken wel wat liedjes, maar lang niet allemaal. Laat staan dat ik iets van die andere All Starrs ken…

Meer fans voor Ringo!
Nu voel ik mij dus een beetje schuldig. Ringo is per slot van rekening wel een Beatle, dus ik vind van mijzelf dat ik wel wat meer enthousiasme aan de dag mag leggen. Straks dus maar alvast even mijn Revolver-T-shirt uit de kast trekken, want dan kan ik in ieder geval in stijl naar het concert gaan. Gedraag ik me toch nog een beetje als een fan!

Bovendien moet het uiteraard wel duidelijk zijn dat ik voor Ringo kom. Ik moet toegeven dat ik een beetje huiverig ben voor het feit dat ik weer een Beatle op een festival ga zien. De vorige keer met Paul op Pinkpop was dat nou eenmaal niet heel goed bevallen.

(Gut, Laura, waarom ga je dan niet naar een ‘echt’ concert? Waarom ga je niet naar Hamburg? Ja, dat wilde ik wel, maar dat was niet haalbaar. En daar baal ik eerlijk gezegd ook al van, hoor!)

Mijn festivalvrees
Misschien ben ik dus ook wel een beetje bang dat ik straks tussen dat festivalpubliek sta en maar een handjevol nummers mee kan blèren. Net zoals al die andere festivalgangers, die eigenlijk helemaal niet voor Ringo kwamen, maar hem er gratis en voor niets bij kregen. Als kers op de slagroom: niet echt nodig, maar ach, waarom ook niet. En als ik alleen maar With A Little Help From My Friends, Octopus’s Garden en Photograph mee kan zingen, denkt iedereen dat ik ook zo iemand ben!!! O, horror!

Snel dus even mijn kennis van Ringo’s nummers bijspijkeren… (En dan lekker genieten van het concert, uiteraard!)

– Laura Alblas –