Handgeschreven songteksten van George en Ringo worden geveild

BFNL Nieuws

Er komt een bijzonder stuk Beatlesmemorabilium te koop… Handgeschreven songteksten van een klassiek nummer van het “White Album”, geschreven door George Harrison en Ringo Starr !!! De songtekst van het nummer van George “While My Guitar Gently Weeps” is op de achterkant van een studio-opnameblad geschreven en het wordt verkocht door de memorabilia-maatschappij ‘Moments in Time’ — en ze gooien dit stukje Beatlesgeschiedenis op de markt voor $195.000. Best cool… het tekstblad is een werkplan wat gebruikt is tijdens de opnames van de genoemde hit, lang geleden in 1968 in de EMI Studio’s in Londen.

George schreef boven aan het blad: “I Look at You all see the love there that’s sleeping — While my guitar gently weeps” en ging verder onderaan met “While my Guitar Gently weeps as I’m sitting here doing nothing but aging still my guitar G W.” Alles wat ertussen is gekrabbeld is van Ringo… inclusief een poging om een spelfout recht te zetten, aan de zijkant. Het nummer is een van George’s meest populaire en geliefde melodieën en het staat op het beroemde ‘White Album’— algemeen beschouwd als een van de beste rockalbums ooit.

Beatlessongteksten vind je bijna nooit in privécollecties, dus dit is een uitzonderlijke kans om een stukje geschiedenis te bezitten… als je een bedrag met zes cijfers rond hebt slingeren.

(Bron: tmz.com)
(Vert: Trix van Twist)