Herinneringen McCartney bij overlijden Queen Elizabeth II

BFNL Blog, Nieuws

Net als vele andere sterren, heeft ook Sir Paul McCartney zijn dierbare herinneringen aan Queen Elizabeth II op sociale media gedeeld nadat Buckingham Palace het bericht van haar overlijden afgelopen donderdag naar buiten bracht. “God bless Queen Elizabeth II. May she rest in peace. Long live The King”, deelde hij op Twitter.

De 80-jarige was niet de enige van de Fab Four die van zich liet horen. Ringo schreef: “God bless Queen Elizabeth, peace and love to all the family. Peace and love, Ringo”, met een serie emoji’s erbij. Enige tijd geleden haalde Sir Paul nog het nieuws toen hij met liefde sprak over de allereerste keer dat hij de Queen ontmoette.

Dat was toen The Beatles hun MBE-onderscheiding op Buckingham Palace kregen uitgereikt. In een interview met Gayle King van CBS ter gelegenheid van haar platina jubileum vertelde hij dat hij zich destijds nooit had kunnen voorstellen ooit oog-in-oog met haar te komen staan. Door de jaren heen ontmoette McCartney de vorstin meerdere keren. Hij gaf in dat interview ook toe dat hij en de andere Beatles haar in die jaren echt een “knappe verschijning” vonden. “Een ‘lekker ding’?”, had de interviewster gevraagd, waarop hij grapte: “Ja, wij vonden haar een lekker ding. Maar hé, wij waren jochies uit Liverpool…

Toen wij haar bij de MBE-uitreiking ontmoetten, vonden we dat zij er uitzag als een filmster. Wij waren natuurlijk arbeiderskinderen, zij was de koningin. Daar zat wel een heel grote afstand tussen. Ik had echt nooit verwacht haar ooit te ontmoeten, totdat wij als The Beatles wereldberoemd werden”.

(Bron: metro.co.uk)
(Vert: Aad Kuling)