Hey Jude Top 2000-actie (2018)

BFNL Evenementen, Nieuws

D e Top 2000 Stemweek op NPO Radio 2 is begonnen. Hóe kan het dat de hoogste notering van de beroemdste popgroep aller tijden altijd zo laag is? Waarschijnlijk omdat The Beatles zo veel goeie nummers hebben gemaakt en iedereen daarom op z’n eigen favoriet stemt. Zo stonden er vorig jaar 37 Beatles-nummers in de lijst (wat heel mooi is), maar was de hoogste notering plek 61 (Hey Jude). Dat moet en kan veel beter, zeggen wij. Wie zijn wij? Wij zijn de FAB4CAST, BEATLES TALK en de BEATLESFANCLUB.NL.  

Take a sad song and make it better!”Wat is het plan? Wij roepen jullie op om massaal op Hey Jude te stemmen dit jaar, ook al is het misschien niet je favoriete Beatles-nummer. Alleen op die manier is een hoge notering voor The Fab Four haalbaar in ‘de lijst der lijsten’. Columniste Anne Hurenkamp houdt er een prachtig pleidooi voor, dat je hier volledig kunt lezen.

In het kort haar argumenten om met z’n allen voor Hey Jude te gaan:

  • Het is een universeel nummer, groots en gevoelig tegelijk en nog bekender dan Stille Nacht en de Negende van Beethoven.
  • Hey Jude is een ode aan het 50-jarig jubileum van The White Album.
  • Je persoonlijke Top 2000-stemlijst mag tegenwoordig zo lang zijn dat iedereen wel 1 plekje vrij heeft voor Hey Jude

Niks tegen in te brengen toch? Laten we met z’n allen zorgen voor een hogere notering gaan, want plek 61 is gewoon veel en veel te laag. Schandalig zelfs.

Maak jouw Top 2000-lijstje hier aan