Hey Ringo: Weduwe van George Harrison gaf drummer Ringo Starr een door haar man geschreven verloren song

Webmaster Nieuws

Olivia Harrison ontdekte de verloren tekst in een mapje in de pianokruk en gaf deze aan Beatles-legende Ringo Starr.

Olivia Harrison was tot aan zijn dood in 2001 23 jaar getrouwd met hem. Zij gaf de songtekst, die haar man schreef aan Ringo Starr. Olivia (69)  vond de getypte tekst voor “Hey Ringo” in een pianokruk. George schreef de tekst als een pleidooi voor de band om bij elkaar te blijven. De band stond in 1970 op het punt om uit elkaar te vallen. Zij vertelt over de shock die deze vondst bij Ringo (76) teweegbracht. Zij hoopt dat Ringo en zijn maatje Paul McCartney (75) er muziek bij schrijven.

Olivia Harrison vertelt: “Hij had deze song nooit eerder gezien. Er was een mapje in de  pianokruk, Daarin vond ik de tekst voor “Hey Ringo”. De tekst komt uit ongeveer 1970. Hij had haar verteld de aantekening weggelegd te hebben maar hij wist niet precies meer waar. De pianokruk was de meest voor de hand liggende plek om iets dergelijks op te bergen.”

De song is een gesprekje tussen hem en zijn drummer-maatje met o.a. de tekst: “Hey Ringo, ik wil  je laten weten dat mijn gitaarspel zonder jou te langzaam had geklonken.”

De song gaat verder (vrije vertaling TG):

“En Ringo laat me je dit zeggen: ik heb nooit een drummer gehoord die zo kan spelen als jij.”

“Wacht even mr. G. stop  met mij op  te hemelen. Mijn drummen zou kaal klinken zonder jouw gitaar.”

Olivia is nog op zoek naar een demo van George die zijn vrienden kunnen gebruiken. “Ik moet nog wel even zoeken. Het zou toch geweldig zijn als George de song op tape heeft gezet.” De ster stierf op 58-jarige leeftijd aan kanker in 2001. De tekst van deze song, plus nog 141 andere notities en foto’s zijn opgenomen in de herdruk vabn “I, Me, Mine”

(Bron: thesun.co.uk)

(Vert: Toine Gribling)