HOE EEN BEATLE EEN GOUWE OUWE NAAR DE TOP VAN DE HITLIJSTEN BRACHT

BFNL Nieuws

“I’ve Got My Mind Set On You” zou meer dan twee decennia later in de spotlights staan. George nam zijn versie van “I’ve Got My Mind Set On You” op voor zijn album Cloud Nine uit 1987. George hernoemde het nummer “Got My Mind Set on You”.

George’s cover veranderde het originele nummer aanzienlijk. James’ versie was jazzy. George’s versie is een aanstekelijk stukje poprock. George’s versie van het nummer is meer tekstueel repetitief, zonder de mystiek die een handelsmerk van zijn solocarrière werd. Het is echter erg leuk, met een krachtige korte riff die je nooit zult vergeten als je hem eenmaal hebt gehoord.

Het nummer zou George’s laatste nummer één-hit worden op de Billboard Hot 100, zijn eerste sinds de hymne “Give Me Love (Give Me Peace On Earth)” uit 1973. Salon schreef dat “Got My Mind Set On You” de laatstenummer één was voor een Beatle. George deed zijn reputatie als ‘dark horse’ van de Fab Four zeker eer aan en scoorde zeventien jaar nadat de band uit elkaar ging een nummer één-hit.

“Got My Mind Set On You” was een glorieuze (en pakkende) laatste ‘hoera’ voor George als hitmaker. Helaas hebben de andere Beatles het nooit met hem mogen opnemen. Zijn versie van het nummer blijft echter een van de meest bruisende en aanstekelijke hits van de late jaren tachtig.

(Bron: )
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)