HOE JOHN LENNON EN YOKO ONO EEN HEEL ALBUM IN EEN NACHT AFMAAKTEN

BFNL Nieuws

Op het officiële Instagramaccount van Beatle-legende John Lennon is een verhaal gedeeld dat slechts bij enkelen bekend is. Het gaat om hoe het album “Unfinished Music No. 1: Two Virgins” is geschreven door John Lennon en Yoko Ono. Hier volgt het verhaal:

#opdezedag 19 mei 1968 nodigde John Yoko uit om naar ‘Kenwood’ te komen, zijn huis in Surrey. Yoko was er al eens op bezoek geweest om te lunchen, maar dit keer waren zij en John alleen. Ze werkten de hele nacht door, en creëerden zo wat later het album “Unfinished Music No.1: Two Virgins” zou worden.

“We gingen naar boven, naar mijn studio, en ik liet haar alle tapes horen die ik opgenomen had, allemaal apart spul, ook wat komedie, en nog wat elektronische muziek. Er waren weinig mensen aan wie ik die tapes kon laten horen. Ze was redelijk onder de indruk, en ze zei: “Kom, laten we een tape van onszelf maken”, en zo maakten we Two Virgins. We begonnen om middernacht, en tegen de ochtend gingen we met elkaar naar bed. Het was heel erg mooi.” -John Lennon aan Rolling Stone, 1970.

(bron: metalheadzone.com)

(Vert.: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)