Informatie over begrafenis eerste Beatles-manager vrijgegeven

Webmaster Nieuws

Afgelopen dagen is informatie vrijgegeven over de uitvaart van Allan Williams – de eerste manager van The Beatles – die vorige week 86 jarige leeftijd stierf.
De plechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 12 januari om 11:30 uur in de Liverpool Parish Church en wordt gevolgd door een receptie in het nabijgelegen Atlantic Tower Hotel in Chapel Street.

De familie vraagt om geen bloemen te sturen, maar geld te doneren aan het Macmillan Cancer Fonds. Een viering van het leven Allan’s is ook gepland. Deze vindt plaats in The Cavern Club in Mathew Street op 21 februari – wat zijn 87ste verjaardag zou zijn geweest. Informatie hierover volgt later.

Williams was in de jaren 1960 en 1961 de (eerste) manager van de Fab Four en zorgde er voor dat The Beatles optredens kreeg, zowel in Liverpool als in Hamburg. Deze optredens zijn heel belangrijk geweest voor hun latere ontwikkeling. Hij was ook de oorspronkelijke eigenaar van The Jacaranda in Slater Street, die hij in 1958 als een koffiebar opende. Hij vertelde de ECHO: “Ik was altijd trots op The Beatles en ben altijd blij geweest dat ik slechts een klein radertje in het wiel van de beroemdste groep ter wereld ben geweest. Veel mensen vertelden mij dat zij er toen ook graag bij zouden zijn geweest. Het was een erg leuke en spannende tijd, maar we wisten niet dat we geschiedenis zouden schrijven”.

The Beatles werden later gemanaged door Brian Epstein. Allan zei hierover: “Ik was niet jaloers op Brian en vond hem altijd door en door een ‘gentleman’. Wat Brian deed had ik niet kunnen doen, want ik was niet zo slim als hij en had nooit in die wereld overeind kunnen blijven.”

(Vert: Aad Kuling)