Is dit ongeluk de reden waarom de Beatles hun snor lieten staan?

BFNL Nieuws

We weten het allemaal nog, toch ? De prachtige snorren van de Beatles op het iconische Sgt. Pepper album. De band was zo verliefd op hun harige lippen dat ze zelfs kartonnen snorren in de hoes van hun album deden zodat de fans mee konden doen in deze act. Terwijl Paul McCartney zei dat in zijn herinnering Sgt. Pepper een hangsnor had, is de echte rede dat de band hun legendarische snorren hadden vanwege een ongeluk ’s avonds laat.

Sgt. Pepper uit het Beatles tijdperk is een van de meest iconische producties uit de muziek geschiedenis. De figuren van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr gekleed in hun kleurige uniformen en allemaal met een gezonde dosis Victoriaans gezichtshaar staat voor altijd in de annalen van de geschiedenis gegrift.

Het concept voor de hoes van de LP kwam uit het brein van Paul McCartney vertelde hij in een interview in 1990: “Als platen een regisseur in de band hadden, dan heb ik Pepper geregisseerd .” Later toen hij zijn favoriete Beatles plaat moest kiezen in 1991 zei hij, “Het was niet helemaal mijn idee. Maar om ons weg te krijgen van het ‘The Beatles’ zijn kreeg ik het idee dat we moesten pretenderen dat we deze andere band waren.” Over elk detail van hun uiterlijk en hun haar was nagedacht.

Het bleek een concept dat de band’s beste werk ooit zijn vruchten af zou werpen. Maar ondanks dat McCartney ons anders wil doen geloven, besloot hij zijn snor te laten staan uit noodzaak na een ongeluk op de weg in 1965. De Beatles bijbel rapporteert dat Macca samen met zijn vriend en Guinness erfgenaam Tara Brown op een motor zaten en al snel in de problemen raakten.

“We reden wat rond op de motoren,” vertelde McCartney. “Hij (Browne) reed achter mij, en er scheen een ongelofelijke volle maan… Plotseling zag ik mezelf ten opzichte van de grond en het was te laat om weer rechtop te rijden: Ik keek nog steeds naar die maan en toen naar de grond en het leek of het een paar minuten duurde voordat ik dacht, Ah, jammer ik ga op m’n gezicht hier ! Bam !”

Het leek erop dat McCartney zich geen zorgen maakte over de verwondingen in de video’s voor ‘Paperback Writer’ en ‘Rain’. Maar hoe dan ook ‘Cheat Sheet’ suggereerde dat de zanger zich ging schamen voor het litteken op zijn lip, verergert door een mislukte hechting en hij besloot zijn snor te laten staan om het te verbergen.

In de studio werd het al snel een hit met de andere leden van de band en de hele groep liet hun nu iconische snor staan. Zoals met alles wat de Beatles deden in die tijd, zo gauw ze werden opgemerkt met iets nieuws, deed de rest van Swinging Londen hen na en zoals McCartney zei, het werd een “revolutionair” idee.

Het heeft misschien geen regeringen omver geworpen maar er in elk geval voor gezorgd dat er veel hilarische familie foto’s uit voort zijn gekomen. Daar mode trends continue veranderen weten we niet zeker wanneer de volgende snor manie opkomt.
Maar wat we wel zeker weten is dat we zonder die snorren ‘The Beatles’ Sgt. Pepper er niet goed uit had gezien. En dat allemaal vanwege een motor ongeluk en een volle maan.

(Bron: farboutmagazine.co.uk)
(Vert: Trix van Twist)