Je kunt nu gratis een illustratief verhaal downloaden dat vergelijkbaar is met de film ‘Yesterday’

BFNL Nieuws

Yesterday, de nieuwe film over een man die wakker wordt en ontdekt dat de Beatles uit de geschiedenisboeken zijn verdwenen, heeft eenzelfde plot als een illustratief verhaal uit 2011. Een van de makers van het boek, David Blot, geeft het boek nu gratis weg als digitale download.

“In 2010 schreef ik het script voor een illustratief verhaal, Yesterday, het eerste deel van The Adventures of John Duval & The Futurians, met illustraties van de Franse kunstenaar Jérémie Royer”, verklaarde de Fransman op Facebook.

“Yesterday vertelt het eigenaardige verhaal van John Duval, een Franse twintiger in New York die in de tijd teruggaat en wakker wordt in 1960… Om indruk te maken op zijn vriendin Eli neemt hij vroege Beatleshits zoals ‘Yesterday’ op voordat de Beatles ze geschreven hadden! John Duval wordt de grootste popster ooit. En de Beatles? Sst… ik zal het niet verklappen! Maar wat ik wel kan zeggen tegen alle liefhebbers van de Beatles, stripboeken en muziek: het eerste deel eindigt met een schokkende cliffhanger.”

Yesterday, dat je hier via Dropbox kunt downloaden, is in september 2011 uitgegeven. Blot zegt dat de uitgeverij ermee ophield voordat hij het tweede deel kon afmaken. Hij hoopt dat een ander bedrijf de rechten van het hele verhaal wil kopen.

De film Yesterday, die vorige week in de bioscoop verscheen, is geschreven door Richard Curtis. Regisseur Danny Boyle zei tegen Variety dat hij Curtis heeft ontmoet toen ze beide werkten aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012 in Londen.

“We bleven contact houden”, vertelt Boyle. “Ik zei uit beleefdheid: ‘Als je ooit nog eens iets hebt, denk dan aan mij’. Hij antwoordde: ‘Ik heb net een script geschreven’, en stuurde het me toe. Ik las het en dacht: dat moet ik doen.”

(Bron: ultimateclassicrock.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)