MARY WILSON VAN THE SUPREMES HERINNERT ZICH ‘TELEURSTELLENDE’ONTMOETING MET BEATLES

BFNL Nieuws

Begin jaren zestig waren The Beatles uitgegroeid tot een van de grootste bands aller tijden, die tientallen miljoenen albums verkochten en de wereld rondtoerden. In 1964 hadden ze net hun vijfde album, Twist and Shout, uitgebracht en hadden ze A Hard Day’s Night opgenomen.

Aan de andere kant van de wereld nam de muziek van Motown een belangrijke plaats in. The Supremes waren op de top van hun carrière na het verkopen van meer dan een miljoen exemplaren van hun single Where Did Our Love Go.

Diana Ross, Florence Ballard, Barbara Martin en Mary Wilson waren mede-oprichter van de band en domineerden de Amerikaanse hitlijsten. Toen de Fab Four de oversteek waagden om te proberen in Amerika door te breken, werden ze voorgesteld aan een reeks bands en artiesten, onder andere Elvis en The Supremes.

Toen Wilson in een interview in 2014 over de ontmoeting met de band sprak, onthulde ze dat het niet was wat ze verwachtte. De zangeres bekende: “Ik denk dat er veel wiet werd gerookt, we gingen hun hotelkamer binnen en het was donker en het stonk.” Later in het interview voegde Wilson toe dat The Supremes The Beatles nog een keer ontmoetten nadat ze door Engeland hadden getourd. Ze vertelde dat haar band “nogal wat rondgehangen met The Beatles, ook in de beroemde privéclub Annabel’s in Londen”. Ze vertelde waarom de Fab Four zo enorm werden gewaardeerd in Amerika en mijmerde: “Nu wij zo goed geaccepteerd werden in Engeland, zagen we de wereld opengaan. Het was dus geen verrassing dat zij hier zo goed werden geaccepteerd”.

Mary Wilson stierf eerder deze week. Haar familie kondigde aan dat de begrafenis in besloten kring zal plaatsvinden vanwege de COVID-19-beperkingen. Een viering van haar leven zal “later dit jaar” plaatsvinden.

(Bron: technocodex.com)
(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)