Nieuwe documentaire serie: McCartney blikt terug op Beatleshits

BFNL Nieuws

In een nieuwe documentaire serie met de titel ‘McCartney 3, 2, 1’ blikt Paul McCartney samen met producer Rick Rubin terug op bijzondere momenten in de Beatlesgeschiedenis en haalt hij “onvergetelijke herinneringen” op uit zijn uitgebreide carrière.

In de trailer van de zesdelige serie is te zien hoe McCartney, samen met producer Rick Rubin, luistert naar enkele klassieke Beatles- en solonummers, terwijl hij herinneringen en inzichten deelt. Ze zitten samen in de studio voor een opnameconsole en onderzoeken delen van Beatlestracks (en zingen natuurlijk ook mee).

In de serie (het eerste deel wordt naar verwachting op 16 juli door de streamingdienst HULU uitgezonden) komen niet eerder vertelde verhalen en niet eerder gehoorde muziek aan bod. Op een gegeven moment vraagt Rubin aan McCartney wat hij zich specifiek herinnert van zijn vroege dagen in het legendarische kwartet, waarop hij antwoordt: “Destijds werkte ik gewoon met een zekere John, nu ik terugkijk realiseer ik mij dat ik werkte met de grote John Lennon!”

McCartney en Rubin bespreken de technieken die John en Paul gebruikten bij het schrijven van songs, maar ook spreken zij over historische gebeurtenissen in de jaren dat de groep bestond, inclusief het moment waarop ze besloten welke Beatle de rol van bassist op zich zou nemen. McCartney legt uit: “Het ging erom dat ik, of John, of George de bassist zou worden en de andere twee hadden er geen zin in”.

Tijdens het bestuderen van nummers als Come Together, All My Loving, And I Love Her, Maybe I’m Amazed en With A Little Help From My Friends – wat McCartney
omschrijft als een “good little song” – flitsen er zeldzame beelden uit de hoogtijdagen van The Beatles over het scherm. Tegen het einde van de trailer leest Rubin een aantekening voor die John Lennon aan McCartney heeft geschreven – een aantekening die hij niet eerder heeft gezien en waarop staat: “Paul is één van de meest innovatieve bassisten die ooit bas hebben gespeeld, en de muziek die hij nu maakt draagt duidelijk de sporen uit zijn Beatleperiode. Hij is echt een geweldige muzikant.” McCartney antwoordt (grappend): “Heb ik dat niet zelf geschreven…?”

De directeur van Hulu zegt in een persbericht: “Nooit eerder hebben fans de kans gekregen om Paul McCartney zo uitgebreid te horen vertellen over het creëren van zijn levenswerk – meer dan 50 jaar ervaring in het schrijven en maken van cultuurbepalende muziek. Het is echt verhelderend om er toeschouwer van te zijn, terwijl Paul en Rick Rubin enkele van de grootste hits in de muziekgeschiedenis ontleden.”

(Bron: loudersound.com)
(Vert: Aad Kuling)