Menlove Avenue 251

BFNL Blog

Menlove Avenue 251. Het huis waar John Lennon opgroeide – en waar twee hits werden geschreven. Het pand is te vinden in de Woolton-wijk van Liverpool en staat onder toezicht van het ‘National Trust’. Hier een gids voor een bezoek. Het ‘Grade II’-pand in Liverpool is de plaats waarvan gezegd wordt dat er twee tophits geschreven zijn.

De twee-onder-een-kapwoning, in de dertiger jaren van vorige eeuw gebouwd in de Woolton-wijk van de Merseyside, staat in het zuiden van Liverpool, volgens de Liverpool Echo.

Een van de reporters van onze zustersite, 2Chill, heeft een handige gids voor muziekfans gemaakt met tips hoe je het beste het huis kunt bezoeken, dat staat in Menlove Avenue 251. Hier, zegt Paul McCartney, werden de hits ‘I’ll Get You’ en ‘Please Please Me’ geschreven.

Om er te komen vanaf het centrum van Liverpool is het een geschatte rit van 20 minuten met de auto of een wandeling van twee uur. Als je voor het openbaar vervoer kiest beveelt men bus 75 te nemen vanaf busstation Liverpool ONE naar Woolton, Rockbourne Avenue. Dan is het nog een wandeling van 20 minuten. Als alternatief kun je ook bus 76 nemen vanaf busstation.Queen Square. Deze brengt je naar Woolton, Vale Road, vanaf daar is het nog maar twee minuten lopen.

John Lennon verhuisde op vijf jarige leeftijd naar dit huis in 1946 nadat zijn moeder overtuigd werd dat het beter was voor hem. Zijn tante Mimi en oom George gingen voor hem zorgen. Hij bleef daar wonen tot midden 1963, hij was toen 22.

Het was ongeveer 30 meter ten noordwesten van dit huis dat Lennons moeder Julia aangereden werd en overleed.

Het huis kreeg een blauwe plaquette van (TripAdvisor) English Heritage toegekend op de dag voor de 20ste verjaardag van John Lennon’ overlijden. De tekst op de plaquette: ‘JOHN LENNON – 1940-1980 Musician and Songwriter lived here 1945 – 1963’.

Yoko Ono kocht het huis in maart 2002, en doneerde het aan de ‘National Trust’, nadat het in de stijl van 1950 was gerestaureerd, om het voor verder verval te redden. Bij een gezamenlijke persconferentie met de National Trust in maart 2003, toen bekend werd dat het huis opengesteld zou worden voor publiek, zei Yoko Ono: “Toen Johns huis te koop stond wilde ik het behouden voor de mensen uit Liverpool en voor de John Lennon- en Beatlesfans uit de hele wereld.”

In februari 2012, kregen dit huis en het huis uit de kindertijd van Paul McCartney op Forthlin Road 20, een Grade II-vermelding door de ‘English Heritage’. De National Trust verzorgt drie bezichtigingen per dag, 10:00 uur, 12.:10 uur en 14:30 uur.

(Bron: mirror.co.uk)
(Vert: Trix van Twist)