NIEUWE PODCAST VOOR BEATLESFANS

BFNL Nieuws

Er is een nieuwe podcast uitgebracht over the Beatles, waarin fans het verhaal te horen krijgen over hoe de Fab Four de wereld op zijn kop zette en enkele van de grootste pophits heeft uitgebracht. Initiatiefnemer van de podcast is The Liverpool Echo.

De podcast heet “Beatles City” en zal bestaan uit tien afleveringen, met onder andere interviews met mensen die erbij waren toen de band beroemd werd, alsook met mensen die meer kunnen vertellen over het tijdperk waarin dat plaatsvond. Ook zal voormalig Beatlesdrummer Pete Best aan het woord komen, evenals Freda Kelly, secretaresse van manager Bria Epstein en degene die de fanclub runde.

Best vertelt over zijn tijd met de band in Hamburg, en ook over het moment dat hij het vreselijke nieuws te horen kreeg dat hij ontslagen was. Kelly vertelt over haar band met John, Paul, George en Ringo.
Presentatrices van de podcast zijn Laura Davis, editor van The Liverpool Echo Arts, en Ellen Kirwin, van What’s on writer.

Laura sprak met JMU Journalism: “Iedereen in de stad heeft wel een verhaal over the Beatles dat weer anders is. De podcast wil verschillende plaatsen uitlichten en de stad op de kaart zetten. Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Ik wist niet dat het standbeeld van John Lennon aan Mathew Street drie verschillende hoofden heeft gehad. En Freda Kelly heeft nooit echt veel verteld over haar tijd met The Beatles, dus alles wat ze ons vertelde was nieuwe informatie. Ik wil minstens nog een reeks maken, we hebben zoveel informatie en er is zoveel om over te praten.”

Beatles City is verkrijgbaar op iTunes, Acast en andere apps voor podcasts.

(Bron: jmu-journalism.org.uk

(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)