Op 1 juni speciaal ‘Sgt. Pepper’ Beatles media-evenement in Los Angeles

Webmaster Nieuws

De 50e verjaardag van het album ‘Sgt. Pepper’ van The Beatles zal, precies vijftig jaar nadat het album uitkwam, op 1 juni gevierd worden met een speciaal media-event, waarbij een vlag met een unieke foto wordt gehesen om 9 uur ’s ochtends (Pacific Time) op de toren van Capitol Records in Vine Street, Hollywood. Volgens berichten in de media zal ‘Sgt. Pepper’ van de toneelproductie The BeatlesTM LOVETM van Cirque du Soleil® in Las Vegas een gewone ‘Sgt. Pepper’-vlag hijsen om 9.09 uur ’s ochtends.

Er werd ook bekendgemaakt dat de toren waarin Capitol Records is gehuisvest vanaf de grond versierd zal worden met ‘Sgt. Pepper’-decoraties, inclusief speciale borden en een grote, opblaasbare ‘Sgt. Pepper’-drum boven de ingang van Capitol in Vine Street. Na zonsondergang branden er op het dak felle lichten in de vier kleuren van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles. Volgens een zegsman van Universal Music zullen Paul McCartney en Ringo Starr hierbij niet aanwezig zijn.

Het nieuws over het evenement komt een dag voordat verschillende CD-boxsets uitgebracht zullen worden, waaronder de dure zesdelige cd-set met een nieuwe remix, fragmenten, monomix, een gebonden boek, een DVD en Blu-ray. De prijs hiervan is de laatste paar weken gezakt en is nu verkrijgbaar voor minder dan €110.

(Bron: https://beatlesheadlines.blogspot.be/)

(Vert: Linda Weller)