Pas ontdekt uniek beeldmateriaal van ‘Look at me’ van John Lennon en Yoko Ono

BFNL Nieuws

Pas ontdekte, nooit eerder vertoonde 8mm-beelden gefilmd in huiselijke sfeer bij John Lennon en Yoko Ono. Dit is de nieuwe video voor ‘Look at Me’, van de komende heruitgave van John Lennon / Plastic Ono Band-The Ultimate Collection, die op 16 april uitkomt.

De video, die ook gebruik maakt van de ‘Ultimate Mix’ van ‘Look at Me’, maakt dankbaar gebruik van beeldmateriaal dat gefilmd is tussen de opnames door van een paar korte films van het paar, Film nr. 5 (“Smile”) en Two Virgins, beide gefilmd door cameraman William Wareing in het huis van Lennon in Kenwood in 1968.

De intieme beelden die naast elkaar geprojecteerd zijn, hebben wij als publiek nooit eerder kunnen zien, voordat ze nu gepubliceerd worden door de John Lennon Estate. Het biedt een kijk in het huiselijk leven van Lennon en Ono. Ook zien we opnames van Lennon die op een akoestische gitaar tokkelt en van het drumvel dat we kennen van de hoes van Sgt. Pepper.

Capitol en de Lennon Estate deelden eerder een bijgewerkte video voor ‘Mother’ in de enorme heruitgave van het 50-jarig jubileum van de Plastic Ono Band. Met 87 nooit eerder gehoorde opnames, waaronder veertien ‘Ultimate Mixes’ van de nummers van het album waarbij de effecten, tape-vertragingen en galmen van producer Phil Spector verwijderd zijn.

“Met de Plastic Ono Band-albums vonden John en ik het een goed idee om de echt rauwe, fundamentele, waarheidsgetrouwe realiteit te geven aan de wereld,” schrijft Ono in het voorwoord van de heruitgave. “We gingen andere kunstenaars beïnvloeden en hen moed geven. We gaven waardigheid aan een bepaalde stijl van kwetsbaarheid en kracht die destijds niet werd geaccepteerd in de samenleving. Het was een revolutie voor een Beatle om te zeggen: ‘Luister: ik ben een mens, ik ben echt.’ Er was veel moed voor nodig om dat te doen.”

Bron: Rollingstone.com
Vertaler: Albert Braam