Pattie Boyd ‘My Life through a Lens’

BFNL Nieuws

De memoires van Pattie Boyd, in het boek ‘My Life Through A Lens’ (Mijn leven door een lens), worden later uitgebracht.

Pattie Boyd is wellicht één van de bekendste muzen. Zij is fotomodel, fotograaf en actrice maar nog meer bekend is ze als ex-vrouw van zowel Eric Clapton als George Harrison.

Haar boek zou oorspronkelijk verschijnen op 7 april 2020, maar later werd dit uitgesteld tot 15 september 2020. Op haar twitteraccount lezen we dat haar uitgever zich niet zo goed voelt en dat er nog enkele ‘finishing touches’ nodig zijn en dat het boek uitkomt op 2 maart 2021.

Pattie Boyd werd geboren op 17 maart 1944 in de UK. Ze had een succesvolle modellencarrière. Ze ontmoette George Harrison in 1964 op de set van “A Hard Day’s Night”. George huwde met Pattie op 21 januari 1966 – zij was net 21. Pattie werd de inspiratiebron voor vele songs van George en zij deelde zijn fascinatie voor de Oosterse filosofie.

Later werd zij verliefd op Eric Clapton en huwde met hem. Zij inspireerde hem tot de legendarische songs ‘Layla’ en ‘Wonderful Tonight’.

Pattie voelde zich goed thuis in het rock ´n´ roll-wereldje van de jaren ’60 en ’70 en maakte prachtige foto’s van de bekendste artiesten van de 20ste eeuw. Haar foto’s van The Beatles, van Clapton, van heel veel andere rockiconen waren te bekijken in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld.

(Bron: bestclassicbands.com)
(Vert: Janien Nuijten-Colans)