Paul McCartney gaat 4 Live Albums heruitgegeven

BFNL Nieuws

Na de aftrap op 23 Mei van de Noord-Amerikaanse tournee dit jaar met zijn alle records brekende ‘Frehen-Up Tour’, heeft Paul McCartney bevestigt dat er bijgewerkte uitgave’s aankomen van vier albums, die beginnen vanaf zijn terugkeer naar de U.S. arena’s in 1975 en 1976 met Wings tot aan zijn intiem optreden in 2007 bij Amoeba Records in Los Angeles. De albums – Amoeba Gig, Paul Is Live, Choba B CCCP en Wings Over America – worden uitgebracht op 12 Juli door MPL/Capitol/UMe.

Hier de details van de vier albums:

AMOEBA GIG:
Amoeba Gig is de eerste volledige commerciële uitgave van Paul’s gratis verrassing’s concert bij Hollywood’s Amoeba Music op 27 Juni 2007. Tot nu toe hebben slechts vier nummers het daglicht gezien op de ‘Amoeba’s Secret EP’, waarvan er twee genomineerd werden voor Grammy Awards in 2008: “That Was Me” voor de beste mannelijke pop zanger en “I Saw Her Standing There”, voor de beste solo rock zanger. Een paar jaar later in November 2012 werd er een uitgebreide set van 12 nummers van de show bij Amoeba met de titel ‘ Live in Los Angeles – The Extended Set’ gratis beschikbaar bij PaulMcCartney.com voor een gelimiteerde periode. Op 12 Juli werd er voor het eerst een opname met 21 nummers uitgebracht, waarschijnlijke de meest intieme L.A. show die Paul ooit heeft gedaan. De uitgave bevatte Beatles klassiekers als “The Long and Winding Road,” “I’ll Follow The Sun’ en “I’ve Got a Feeling,” Flaming Pie’s “Calico Skies,” plus Carl Perkins’ “Matchbox,” Jan Gerber’s “Baby Face en van Paul “Here Today.” Daarnaast staat er op de LP een exclusieve soundcheck opname van “Coming Up.” De ‘Amoeba Gig is opnieuw gemixt door Paul’s technicus Steve Orchard en is in verschillende uitvoeringen te krijgen, waaronder een CD, 2x 180gr zwart vinyl en een gelimiteerde editie gekleurd vinyl
( LP 1 – helder, LP 2 – vaal amber transparant).

PAUL IS LIVE:
Opgenomen tijdens de wisselende tournees in de U.S. en Australië voor de promotie van ‘Off the Ground, Paul Is Live’ uit 1993, is het vijfde life album van Paul. Oorspronkelijk uitgegeven in dat zelfde jaar, het album is beroemd vanwege de meerdere betekenissen en aanwijzingen in zowel de titel als de hoes, verwijzend naar de “Paul is dood” samenzwering/hoax. Aangevuld met Wings en Beatles klassiekers, covers van Roy Brown’s “Good Rockin’ Tonight” en Leiber en Stoller’s “Kansas City” plus enkele andere, op ‘Paul Is Live’ staan nog drie exclusieve, ter plekke geïmproviseerde nummers, allemaal opgenomen tijdens repetities op verschillende locaties in de loop van de tour. ‘Paul Is Live” is recentelijk geremasterd in de Abbey Road studio’s en komt uit in verschillende uitvoeringen waaronder een CD, 2 x 180gr zwart vinyl en een gelimiteerde editie gekleurd vinyl (LP1 – baby blauw, LP2 – zacht perzik-wit).

CHOBA B CCCP:
De ‘live-in-studio’ Choba B CCCP (Russisch voor “Back in the USSR”) werd in 1988 uitgebracht in de Sovjet Unie, Paul werd daarmee de eerste Westerse artiest die daar exclusief voor die markt een album uitbracht. Volgens een pers bericht, ” Een bewuste beslissing om terug te gaan naar zijn roots, Paul bracht spontaan twee dagen lang gecoverde versies van zijn favoriete hits uit de ’50 jaren.” Uit de sessies kwamen in totaal 22 nummers voort ( waarvan een versie van de Beatles “I Saw Her Standing There”). ‘Chopa B CCCP’ was een zeer persoonlijk album en een manier om fans te erkennen die hem en de Beatles trouw waren vanaf het begin,” volgens het album. “Toen ik nog heel jong was vroeg ik mijn vader of mensen vrede wilden,” legde Paul toen uit. ” Hij antwoordde mij, Ja alle mensen willen vrede – meestal zijn het politici die problemen veroorzaken.” “Het leek me altijd dat hoe men de muziek van de Beatles bewonderden in de USSR een bewijs was voor zijn punt, dat de mensen over de hele wereld veel gemeen hebben. Door deze plaat exclusief uit te brengen in de Sovjet Unie wilde ik een gebaar maken voor vrede en vriendschap aan de Russische mensen.” Choba B CCCP werd in de rest van de wereld uitgebracht na het uiteenvallen van de Sovjet Unie in 1991. Choba B CCCP is nu geremasterd in de Abbey Road Studios en wordt uitgegeven zoals de originele 11-track Russische variant. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, CD, 180gr zwart vinyl plus een gelimiteerde vinyl in geel.

WINGS OVER AMERICA:
Een zeldzaam #1 genoteerd driedubbel live album, ‘Wings Over America’ is een document van een van de meest geavanceerde en betoverende rock show’s uit de zeventiger jaren of uit welk decennia dan ook,” vermeld het persbericht. Paul en de band zouden uiteindelijk optreden voor meer dan 600.000 mensen in 31 show’s in de U.S. en Canada, eindigend met drie historische avonden in het Forum in Los Angeles. Het bericht gaat door met, “Het is niet overdreven om te stellen dat het enthousiasme waarmee Paul McCartney en Wings (Linda McCartney, Joe English, Denny Laine en Jimmy McCulloch) werden begroet in het voorjaar van 1976 toen ze aankwamen op wat hun enige Noord Amerikaanse tournee zou worden overweldigend was.” Ze hadden opeenvolgend vier nummer 1 albums in de hitlijsten uitgebracht – ‘Red Rose Speedway, Band on the Run, Venus and Mars en in de vaart der volkeren de niet te vergeten het Academy Award winnende James Bond film nummer uit 1973 “Live and Let Die”, de carrière van Wings was op volle toeren… en ook omdat het Paul’s eerste U.S. tournee sinds de Beatles was, de pure vreugde van zowel de band als zijn fans waren niet van deze wereld gedurende de 90 uur van opname’s, waaruit dit driedubbele album geselecteerd werd. De laatste keer dat ‘Wings Over America’ heruitgebracht werd was in 2013 als deel van de Paul McCartney Archive Collection serie die Grammy Awards hebben gewonnen voor de ‘Boxed’ of de speciaal gelimiteerde editie versie. ‘Wings Over America’ zal verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen o.a. een dubbel CD, 3 x 180gr vinyl een gelimiteerde editie gekleurd vinyl (LP1- transparant rood, LP2 – transparant groen, LP3 – transparant blauw) bij alle twee zit een originele souvenir poster.

(Bron: bestclassicbands.com)
(Vert: Trix van Twist)