Paul McCartney gaf geld aan straatmuzikant op Charing Cross Station in Londen.

BFNL Nieuws

“Hij stak z’n duimen omhoog, met zijn handen in de lucht”, zegt Charlotte Campbell. Een straatmuzikant in Londen vertelt hoe ze geld kreeg van Paul McCartney toen ze op 11 maart optrad. Charlotte Campbell speelde buiten Charing Cross Station in het centrum van de hoofdstad toen Paul naar haar toekwam en wat munten in haar koffer gooide.

Campbell vertelde aan de Evening Standard dat ze “volkomen sprakeloos” was toen ze zich realiseerde wie er naar haar toe was gelopen, maar dat ze McCartney nog wel kon bedanken toen hij verder liep.

“Toen ik opkeek was het Paul McCartney, de enige echte Paul McCartney, en ik was zo beduusd omdat ik een enorme fan van de Beatles ben”, vertelde ze. “Ze zijn zo’n inspiratie, volgens mij voor elke muzikant. De Beatles zijn het summum en om dan Paul McCartney te zien, die dan ook nog geld in je gitaarkoffer werpt, ik was helemaal sprakeloos. Ik kon niks zeggen. Er ging van alles door m’n hoofd om te zeggen en het enige wat ik kon uitbrengen was: ‘ah, dank je, Paul’.”

Campbell vertelde hoe ze vervolgens “I Want To Hold Your Hand” begon te spelen toen Macca wegliep.

“Ik keek hem na toen hij wegliep, en hij draaide zich om en lachte en stak z’n duimen omhoog, met zijn handen in de lucht”, zegt ze. “Ik beschouw dat als een enorm compliment. Natuurlijk had ik hem graag willen zeggen dat hij een inspiratie is, dat ik zoveel van zijn nummers speel, dat ik zoveel nummers van hem geweldig vind en dat ik ben opgegroeid met zijn muziek, maar ik weet ook wel dat hij dat al miljoenen keren heeft gehoord.”

Paul McCartney is deze zomer de hoofdact tijdens Glastonbury 2020, de 50e verjaardag van het festival. Op 12 maart heeft Glastonbury de eerste golf van artiesten van dit jaar aangekondigd. Baas Emily Eavis refereerde ook aan de huidige coronaviruspandemie. “Op dit moment zijn we nog steeds hard aan het werk om het 50-jarige jubileumfestival in juni op te zetten en we zijn erg trots op de namen die we het afgelopen jaar bij elkaar gekregen hebben”, schreef Eavis. “Niemand kan in de toekomst kijken en zeggen hoe we er over vijftien weken voor staan, maar we duimen dat we dan hier bij Worthy Farm voor het podium staan voor de grootste show ter wereld!”

(Bron: nme.com)
(Vert: Liesbeth te Boekhorst)