Paul McCartney heeft ons behekst!

BFNL BFNL Columns, I look at the world

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar ook jij bent onder invloed van een betovering. Een toverspreuk, uitgevoerd door een machtige tovenaar, heeft zich van je meester gemaakt. Zonder dat je dit merkt, uiteraard. Want zo werkt dat met hekserij. Hoewel, je zou het kunnen weten. Als je goed op de hints let…

Wedden dat het geen toeval is dat ook jij op vrijdag 18 december 2020 verwachtingsvol die ene CD in de speler schoof / LP op de speler legde / Spotify opende? Want ook jij wilde natuurlijk McCartney III meteen beluisteren!

Nu kun je zeggen: ‘Ja, nogal wiedes dat ik benieuwd was naar McCartney III. Hallo, wie is dat nou niet?! We hebben het hier wel over een nieuwe plaat van dé Paul McCartney.’ En dat is helemaal waar. Maar sinds vorig jaar een bijzondere complottheorie opdook, kijk ik toch weer net even iets anders naar onze muzikale vriend…

Geheimzinnige rituelen bij maanlicht
Het is weer bijna kerstmis, dus daarom dacht ik er weer aan. Overal schallen kerstliedjes uit de speakers. Of nou ja, bij ons thuis dan, want op heel veel andere plekken kom ik eerlijk gezegd niet. Eén van die kerstliedjes is natuurlijk het onvolprezen Wonderful Christmastime en dat is precies het nummer waar ik het over wil hebben.

Want wist je dat Wonderful Christmastime over hekserij gaat?! Het is niet iets wat ik heb bedacht. Het is wel iets wat ik heel erg grappig vind. Vorig jaar dook dit verhaal ineens op social media op – het verhaal dat Paul in Wonderful Christmastime een geheime heksenrite bezingt:

De stand van de maan is juist.
De geesten zijn aanwezig.
We zijn allemaal samen.
En dat is genoeg.

Maar waarvoor, voor welk ritueel, dat zullen we nooit weten, want plotseling komt er iemand binnen en moet iedereen doen alsof ze gewoon kerstliedjes aan het zingen zijn. Aaaaahhhh! Snel!

Lalala, wij zingen gewoon over kerst. Gewoon over het hebben van een geweldige kersttijd. Lalala.

Ook de andere coupletten laten zich op deze manier uitleggen. Want hoezo is dat kinderkoor al een jaar aan het oefenen op ‘ding dong, ding dong’?

Hocus pocus… iedereen houdt van Paul
Het is geen toeval dat The Beatles de beste band ooit zijn. Het is geen toeval dat Paul McCartney de meest succesvolle artiest ooit is. Het is geen toeval dat wij allemaal en masse zijn nieuwste album kopen. Het allemaal tegelijk luisteren. Het weer een meesterwerk vinden. Want hé, Paul heeft ons gewoon betoverd! Hij zegt het zelf, in dat ene, vreemde kerstliedje…

Heb ik je overtuigd? Nee, natuurlijk niet! Natuurlijk gaat Wonderful Christmastime niet over hekserij; het is gewoon een wazig kerstliedje. Maar van één ding ben ik wel overtuigd: Paul heeft ons inderdaad betoverd. Gewoon door zo’n waanzinnig goede artiest te zijn!

En ik moet zeggen: sinds ik deze malle theorie heb gelezen, vind ik Wonderful Christmastime een stuk leuker.

– Laura Alblas –