Paul McCartney herdenkt geboortedag Beatles-bassist

BFNL Nieuws

Om de geboortedag van de overleden (eerste) Beatles-bassist te gedenken deelde Paul McCartney een foto op Instagram van de allereerste keer dat The Beatles samen optraden.

De Schotse bassist en kunstschilder Stuart Sutcliffe was de eerste bassist van The Beatles tot het moment dat hij de band verliet om zich op zijn schilderscarrière te storten. Hij en John Lennon bedachten samen de naam ‘The Beetles’, een naam die zij enige tijd gebruikten. Later besloot Lennon de naam te veranderen in ’The Beatles’.

In de tijd dat hij met verloofde (en Beatlesfotograaf) Astrid Kirchherr in Hamburg woonde, begon Sutcliffe last te krijgen van zware hoofdpijn, waarvan de oorzaak nooit werd gevonden. In 1962 stortte hij in en overleed in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis. Als oorzaak
voor zijn dood werd een bloeding in de hersenen opgegeven, om precies te zijn: een aneurysma.

Stuart was slechts 21 jaar oud. Onlangs plaatste Paul McCartney op Instagram dus een foto van de band waar Sutcliffe nog deel van uitmaakte. Hij schreef een stukje tekst om stil te staan bij de geboortedag van de overleden muzikant (23 juni 1940). Paul vermeldde ook dat de bassist op die dag 80 jaar oud zou zijn geworden.

De tekst luidde: “Onze oorspronkelijke bassist Stuart zou vandaag 80 jaar zijn geworden! Zoveel warme herinneringen aan de tijd die wij samen doorbrachten. Happy birthday Stu! Love, Paul.”

(Bron: Metalheadzone.com)
(Vert: Aad Kuling)