Paul McCartney herdenkt Stan Lee; vertelt dat Lee een superheld gebaseerd op Macca wilde creëren

BFNL Nieuws

Paul McCartney was een van de vele beroemdheden die de onlangs, op 95-leeftijd overleden Stan Lee herdacht, de legendarische schrijver, samensteller en uitgever van de Marvel Comics.

De voormalige Beatles-ster plaatste op zijn officiële website een warm afscheidswoord voor Lee, waarin hij zegt dat Lee zeer gemist zal worden.

Sir Paul schrijft verder dat hij het genoegen had Stan te ontmoeten, en het met hem over stripboeken heeft gehad. McCartney zegt dat Lee, die tijdloze superhelden als Black Panther, Spider-Man, The X-Men, The Mighty Thor, Iron Man, The Fantastic Four, The Incredible Hulk en Daredevil heeft gecreëerd of mede-gecreëerd, een nieuw type wilde bedenken, geïnspireerd op de rockster.

“Hij stelde voor om een superheld te creëren die als wapen een Hofner basgitaar had”, schrijft McCartney. “De gitaar zou beschikken over superkrachten, en we hebben een tijdje zitten bedenken wat die zouden kunnen zijn. Hij bezat veel humor, en ik moet zeggen dat ik het idee om een superheld-met-gitaar te worden in een van zijn stripboeken erg aantrekkelijk vond.”

McCartney eindigt zijn eerbetoon met “veel liefde voor zijn familie en vrienden, en houd altijd goede herinneringen aan deze geweldige man. Hou van je, Stan!”

(Bron: classichitsandoldies.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)