Paul McCartney’ s ridderschap verhoogd naar een eervolle erkenning

Webmaster Nieuws

Twintig jaar nadat Koningin Elizabeth Paul McCartney de eerste keer ridderde wordt de Beatles legende opgewaardeerd met een ‘Companion Of Honour Award’ voor zijn verdiensten voor de muziek. 

McCartney is een van de handvol gedistingeerde muziek artiesten die de ‘Companion Of Honour Award’ zal ontvangen. Anderen waren Vera Lynn, drummer Evelyn Glennie en opera zangeres Janet Baker. Andere niet muzikale ontvangers van de eervolle onderscheiding zijn Stephen Hawking, acteurs Sir Ian McKellan, Judi Dench en de auteur van Harry Potter J.K. Rowling, die, net als McCartney de onderscheiding ontving als onderdeel van de 2017 verjaardag’s lijst van de Koningin , volgens een rapport van de verzamelde pers.

“Ik ben erg gelukkig met deze enorme eer en komende op mijn verjaardag en op vaderdag maakt het nog groter,” zei McCartney.

McCartney werd voor het eerst geëerd in 1965 met de andere Beatles, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr, zij ontvingen allemaal de orde van ‘Members Of The Order Of The British Empire’ in 1965.

De voormalige Beatle en de Harry Potter schrijfster treden toe aan een batterij van helden, grootheden en andere notabelen die erkend werden voor hun bijdragen aan Engeland. Anderen die de erkenning ontvangen zijn o.a. politie agent Keith Palmer die gedood werd toen hij voor het parlement’s gebouw in Londen een aanvaller met een mes probeerde te stoppen en Bernard Kenny, een voorbijganger die wetgever Jo Cox probeerde te redden, die doodgestoken werd.

Academie award winnares actrice Olivia de Havilland, die volgende maand 101 wordt, werd ook bevorderd tot ’Dame’, ze werd daarbij de oudste vrouw die deze titel ontvangt in het eeuwfeest van het huidige ‘awards winning’ systeem. De ‘Gone With The Wind’  actrice werd gehonoreerd voor haar bijdrage aan drama.

Singer-songwriter Ed Sheeran werd geëerd voor zijn verdiensten aan de muziek en liefdadigheid’s doelen, terwijl Judy Murray, moeder van tennis kampioen Andy Murray, geëerd werd voor haar inspanning voor het tennis, vrouwen in de sport en ook goede doelen.

(Bron: udiscovermusic.com)

(Vert: Trix van Twist)