Paul McCartney speelt mee op nieuwe song van Ringo Starr

BFNLBlog

Ringo Starr heeft op 16 december j.l. een prachtige nieuwe song uitgebracht met de titel Here’s To The Nights, die als single verkrijgbaar is. Het lied over vrede, liefde en vriendschap werd geschreven door Diane Warren en is het beste dat Starr in jaren heeft uitgebracht. Op de single in ook een aantal van zijn oude en nieuwe vrienden te horen, onder wie Paul McCartney, Joe Walsh, Corinne Bailey Rae, Eric Burdon, Sheryl Crow, FINNEAS, Dave Grohl, Ben Harper, Lenny Kravitz, Jenny Lewis, Steve Lukather, Chris Stapleton en Yola.

“Toen Diane dit lied aan mij liet horen sprak vooral het gevoel erin mij aan”, aldus Starr. “Met dit soort liedjes wil iedereen wel meezingen. Het was fantastisch hoeveel geweldige muzikanten mee wilden doen. Ik wilde graag dat de song vóór de jaarwisseling zou worden uitgebracht, omdat het mij een mooi lied lijkt om dit moeilijke jaar mee te eindigen. Dan proosten we op de nachten die we ons niet willen herinneren en op de vrienden die we niet zullen vergeten. Laat ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om iedereen voor 2021 ‘peace and love’ te wensen.”

Het lied is het belangrijkste nummer op zijn nieuwe EP Zoom In die tussen april en oktober van dit jaar werd opgenomen in de studio die Starr thuis heeft. Voor de EP, die op 19 maart 2021 wordt uitgebracht, werkte Ringo samen met songwriters en producers als Jeff Zobar (die tijdens de Corona-pandemie de titelsong Zoom In, Zoom Out schreef), gitarist Robbie Kruger van The Doors, Sam Hollander (die het nummer Teach Me To Tango schreef en produceerde).

Hollander stuurde Ringo een vrijwel complete track van het nummer, waaraan alleen nog maar zang en – natuurlijk – drums moesten worden toegevoegd. Ringo schreef samen met zijn technicus Bruce Sugar het nummer Waiting For The Tide To Turn. Het nummer Not Enough Love In The World’ werd geschreven door twee muzikanten die al jaren deel uitmaken van Ringo’s All Starr Band: Steve Lukather en Joseph Williams.

Natuurlijk moesten er in deze tijd rondom de opnamen voorzorgen worden genomen. Daarom nodigde Starr op verschillende momenten slechts een paar van de volgende muzikanten tegelijk in zijn studio uit: Nathan East (basgitaar), Steve Lukather (gitaar), Bruce Sugar (synth gitaar), Benmont Tench (piano), Charlie Bisharat (viool), Jacob Braun (cello) en Jim Cox (arrangementen voor de strijkinstrumenten, synth strings).

Gedurende zijn carrière kreeg Ringo negen Grammy’s en werd hij twee keer opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame: eerst als lid van The Beatles en later als soloartiest. Tussen 1970 en 2020 heeft hij twintig studioalbums uitgebracht. Hij speelde in meer dan vijftien films, kreeg een Academy Award en werd als acteur genomineerd voor een Emmy Award. Hij gaf zeven boeken uit en kroop wat korter geleden achter de lens van het fototoestel voor PR-foto’s van de Foo Fighters. In 2018 werd hij geridderd en in 2019 vierde hij dat hij al 30 jaar toert met zijn All Starr Band. De tournee die gepland stond voor 2020 is vanwege de pandemie verschoven naar 2021.

(Bron: bestclassicbands.com)
(Vert: Aad Kuling)