PAUL McCARTNEY TOONT TEASER NIEUWE DOCUSERIE

BFNL Nieuws

Twee dagen voor de release van zijn nieuwe soloalbum, McCartney III, heeft Paul McCartney de trailer van een aanstaande documentaire uitgebracht. De clip, te zien op YouTube, wordt momenteel geïdentificeerd als Paul McCartney x Rick Rubin – A Documentary Series Event.

Op de website van McCartney staat: “Houd je ogen open in 2021 voor meer informatie.” De website, Deadline.com, meldt dat het paar een zesdelige documentaireserie produceert, die wordt beschreven als een ‘magische mysterietour achter de schermen van McCartneys ongelooflijke muzikale reis … van zijn eerste gitaar en compositie tot en met het legendarische en productieve succes van The Beatles.´

De ongeveer anderhalve minuut durende teaser, volledig opgenomen in zwart-wit, toont Paul en de veelgeprezen producer die een aantal Beatlenummers bespreken, vergezeld van archiefmateriaal. Op verschillende momenten zijn de geluiden van “Lovely Rita”, “Paperback Writer”, “Come Together” en andere nummers te horen. “Het voelt alsof de bas doet wat een orkest zou doen”, zegt Rubin in de clip, die op 16 december werd gepost. “Je kunt de band echt besturen met de bas”, antwoordt McCartney, terwijl hij zijn punt demonstreert. Tegen het einde, na het geluid van het orkest in “Live and Let Die”, zegt McCartney: ‘dat was een van de grootste muziekmomenten van mijn leven’, hoewel het uit de montage van de clip niet helemaal duidelijk is of hij inderdaad verwees op de Wingssingle uit 1973. (Daarom is de verwijzing van Deadline.com naar de serie vanwege zijn succes bij de Beatles niet helemaal juist.)

Rubin is achtvoudig Grammy Award-winnaar en heeft onder andere geproduceerd of samengewerkt met acts als Tom Petty & the Heartbreakers, Johnny Cash, The Beastie Boys, Run-DMC, Mick Jagger en Adele. Bekijk de teaser-clip voor Paul McCartney x Rick Rubin – A Documentary Series Event.

(Bron: bestclassicbands.com)
(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)