Paul McCartney tussen de sterren die hulp bieden aan Jerry Donahue

BFNL Nieuws

Een aantal belangrijke muzikanten uit de Britse rock-scene hebben hun hulp aangeboden om de gerespecteerde Amerikaanse gitarist Jerry Donahue te helpen. Donahue heeft namelijk financiële problemen.

Donahue heeft in 2016 een zware hartaanval gehad en heeft sindsdien niet meer gitaar kunnen spelen. Sinds zijn hartaanval kan de in Los Angeles wonende Donahue de rechterzijde van zijn lichaam, inclusief zijn hand, niet meer gebruiken. Hij heeft ook spraak- en bewegingsproblemen.

Paul McCartney, Led Zeppelin, Eric Clapton, David Gilmour, Jeff Lynne, Pete Townsend van The Who, Tony Iommi van Black Sabbath, Mark Knopfler, Beach Boy Brian Wilson en veel andere artiesten hebben samen een gitaar gesigneerd, die binnenkort ter veiling wordt aangeboden. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan Jerry Donahue, voormalig gitarist van de folk-rockbands Fairport Convention en Fotheringay.

Het gaat hier om een ‘Jerry Donahue Telecaster’, die naar verwachting tussen de £10,000 en £20,000 zal opbrengen.

De veiling vindt op 11 december plaats in Wiltshire. Dave Pegg, bassist van Fairport Convention en één van de initiatiefnemers van deze actie, vertelde dat al die sterren meededen uit respect voor
Jerry. “Niemand kon die ‘multiple string bends’ spelen zoals Jerry. Daarom bewonderen mensen als Eric Clapton en Jimmy Page hem zo.” Luke Hobbs, veilingmeester bij Gardiner Houlgate in Wiltshire, zegt: “Op deze gitaar staan de handtekeningen van alle groten uit de rockwereld.”

(Bron: bbc.com)
(Vert: Aad Kuling)