Paul McCartney verwacht niet dat Glastonbury 2021 doorgaat

BFNL Nieuws

‘Als je het hebt over superverspreiders’, zegt Paul nadat Emily Eavis heeft gesteld dat er geen garantie kan worden gegeven over het evenement waarbij 200.000 mensen aanwezig zijn. Hij zou dit jaar de hoofdact op Glastonbury zijn geweest en verwacht niet dat het festival in 2021 doorgaat.

Paul zei tegen BBC Radio 4: ‘100.000 mensen dicht op elkaar met vlaggen en zonder mondkapje, nou, als je het over superverspreiders hebt. Ik zou graag willen [dat het doorgaat], maar ik heb het gevoel dat het niet gaat gebeuren.’

McCartney zei dat het festival niet in zijn agenda voor 2021 staat. Deze week vertelde Emily Eavis, medeorganisator van Glastonbury, aan de BBC dat ze ‘er alles aan doen’ om ervoor te zorgen dat het volgend jaar doorgaat. Ze zei: ‘Het moeilijke is te bevatten waar we precies voor plannen en wat voor effect dat heeft op wat we kunnen doen, maar op dit moment ben ik er niet zeker van dat er iets is dat we kunnen doen om pertinent te kunnen verzekeren dat we 200.000 mensen in juni 2021 kunnen verwelkomen om zes dagen lang op een paar velden door te brengen.’ Eavis zei dat als het festival niet in zijn traditionele vorm kan doorgaan, de organisators erover denken artiesten uit te nodigen live op de boerderij op te treden voor een reeks livestreams.

McCartney sprak op Radio 4 over zijn nieuwe soloalbum McCartney III, dat hij geschreven en opgenomen heeft tijdens de lockdown. De Engelse krant de Guardian noemde het album ‘het meest ongecompliceerde aangename en zeker het meest persoonlijke McCartney-album sinds Chaos And Creation in the Backyard uit 2005’.

McCartney zei ook dat hij de mensen wilde aansporen zich te laten inenten met het vaccin tegen COVID-19: ‘Zodra ik aan de beurt ben, doe ik het.’ In april gaf hij de markten in China de schuld van het verspreiden van het coronavirus en zei hij dat het eten van vleermuizen ‘middeleeuws’ is.

(Bron: the guardian.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)