PAUL McCARTNEY WIL DAT VLEES UIT SCHOOLMAALTIJD WORDT GESCHRAPT

BFNL Nieuws

Paul McCartney is sinds 1975 vegetariër. Hij heeft zich uitgesproken tegen het serveren van vlees op scholen, met het argument dat het eten van vlees niet verplicht mag zijn. Hij maakte dit bekend in een brief aan onderwijssecretaris Gavin Williamson, mede ondertekend door dochters Stella en Mary, als onderdeel van een door PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) gesteunde campagne.

De brief valt samen met een consultatieproces voor een herziening van het Britse voedselsysteem, de National Food Strategy. In een verklaring zeiden de McCartneys: “Niemand hoeft vlees te eten, dus het mag niet verplicht zijn om het op scholen te serveren. Het is tijd om de School Food Standards te herzien om de planeet te helpen, dieren te sparen en gezond eten te bevorderen.”

Paul staat bekend om zijn liefde voor dieren. De McCartneys riepen ook op tot meer klimaatvriendelijke veganistische opties die op scholen worden geserveerd, nadat uit een PETA-enquête bleek dat 70% van de schoolkinderen een dergelijke beweging zou steunen.

In de brief staat: “Zolang aan de voedingsbehoeften wordt voldaan, moeten individuele cateraars de vrijheid hebben om te beslissen of ze vlees en zuivel in hun menu’s willen opnemen.”

Onder de huidige begeleiding is het voor Engelse scholen verplicht om de meeste dagen vlees te serveren, zuivel op maandag tot en met vrijdag en vette vis minstens eens in de drie weken. De oproep wordt gesteund door Green MP Caroline Lucas, Greenpeace, Veganuary en Compassion in World Farming. De McCartneys zijn de oprichters van de Meat-Free Monday-beweging.

(Bron: metro.co.uk)
(Vert: Ruby Van den Bergh – Coenraads)