Paul McCartney & Wings: Binnenkort 2 nieuwe heruitgaven

BFNL Nieuws

Het 11e en 12e album uit de totale werken van Paul McCartney worden geremasterd, uitgebreid en opnieuw uitgegeven. Wings’ Wild Life en Red Rose Speedway worden op 7 december in diverse formats door MPL/Capitol/UMe uitgebracht. Er zijn al meerdere nog nooit eerder uitgegeven tracks beschikbaar op het internet. Ook wordt er een set met 11 discs uitgegeven, Paul McCartney and Wings 1971-73, een genummerde super deluxe compilatie in beperkte oplage.

Wild Life

Als eerste is er een gelimiteerde deluxe editie van Wild Life, het debuutalbum van Wings dat oorspronkelijk in december 1971 werd uitgebracht. Deze set bestaat uit 4 discs (3 cd’s en 1 dvd). De nummers op Wild Life zijn geschreven door Paul en Linda McCartney (met uitzondering van een cover van Mickey and Sylvia’s “Love Is Strange”), en zijn in iets meer dan een week opgenomen, het merendeel van de nummers zelfs in één take. De Wild Life gelimiteerde deluxe editie bestaat uit het in Abbey Road geremasterde volledige album plus 25 bonus audiotracks, met inbegrip van ruwe mixen van het album, originele single-uitvoeringen, B-kanten, thuisopnames en ander tot nu toe nog nooit eerder uitgegeven materiaal, verdeeld over 3 cd’s.

Luister naar een nog nooit eerder uitgegeven thuisopname van “Indeed I Do” uit de collectie.

De oorspronkelijke aankondiging was op 19 oktober. Op de dvd in de set staan zeldzame beelden van akoestische thuisvideo’s, repetities en meer. Het Wild Life deluxe-pakket is inclusief een boek van 128 pagina’s geschreven door David Fricke over het verhaal achter het album, met onder meer informatie over elk nummer en nieuwe interviews met Paul en mensen die aan het album hebben meegewerkt, een plakboek van 48 pagina’s met touragenda’s, songteksten en setlists, nog nooit eerder gepubliceerde foto’s, aantekeningen en ander memorabilia uit de archieven van MPL. Met de downloadkaart voor Wild Life heb je toegang tot alle audio in HD 24/96kHz ongelimiteerde hoge resolutie. Er is ook een uitvoering met 2 cd’s en een versie met 2 elpees.

Red Rose Speedway

Dan volgt een genummerde gelimiteerde deluxe editie met 6 discs (3 cd’s, 2 dvd’s en Blu-ray) van Red Rose Speedway, het tweede album van Wings en het eerste dat op naam staat van Paul McCartney and Wings. Red Rose Speedway kwam uit in april 1973 en bevat de nummer 1-single “My Love”. Het was het eerste nummer-1-album van Wings in de VS. De gelimiteerde deluxe editie van Red Rose Speedway bevat 3 audiodiscs met inbegrip van het in Abbey Road geremasterde originele album, 35 bonus audiotracks inclusief een reconstructie van de oorspronkelijke dubbelelpee-versie van Red Rose Speedway, singles, B-kanten, alternatieve mixen en nog nooit eerder uitgebrachte nummers. De 2 dvd’s en Blu-ray staan vol met zeldzame en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, zoals de tv-special James Paul McCartney, interviews en muziekvideo’s, evenals de nog nooit eerder vertoonde film The Bruce McMouse Show, geheel gerestaureerd en geremixed in stereo en 5.1 surround sound. Er is ook een uitvoering met 2 cd’s en een versie met 2 elpees.

Het pakket bevat een folio met 14 replica’s van met de hand getekende originele figuurschetsen door Paul en kopieën van de dialogen voor de film, een boek van 128 pagina’s met veel nog nooit eerder gepubliceerde foto’s gemaakt door Linda McCartney, diverse kunstwerken van het album en de single uit het archief, en het verhaal achter het album, zoals nieuwe interviews met Paul McCartney en mensen die aan het album hebben meegewerkt, en informatie over de nummers door Amanda Petrusich, 5 replica’s van met de hand geschreven songteksten en foto’s, en een fotoboek “Wings In Morocco” van 64 pagina’s, allemaal verpakt in een genummerde boekcassette. Met de downloadkaart voor Red Rose Speedway heb je toegang tot alle audio in HD 24/96kHz ongelimiteerde hoge resolutie.

Als laatste komt er een genummerde gelimiteerde super deluxe editie Paul McCartney and Wings 1971-73 van 11 discs, met niet alleen de gehele inhoud van de Wild Life genummerde gelimiteerde deluxe editie van 4 discs en de Red Rose Speedway genummerde gelimiteerde deluxe editie van 6 discs, maar ook het exclusieve livealbum Wings Over Europe. Deze collectie bevat 20 nog nooit eerder uitgegeven, opnieuw gemixte livenummers die tijdens vijf shows zijn opgenomen, een introductie waar Paul herinneringen ophaalt aan de tour uit 1972, een fotoboek van 96 pagina’s met nog nooit eerder gepubliceerde foto’s gemaakt door Linda McCartney en Captain Snap, een replica van het tourprogramma uit 1972 van Wings Over Europe, en toegang tot de te downloaden ongelimiteerde audio-versies in 24/96kHz hoge resolutie.

Luister naar een versie met alleen de band van “Live And Let Die“.

(Bron: bestclassicbands.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)