PAUL McCARTNEYS FAVORIETE BEATLESNUMMER

BFNL Nieuws

Paul McCartney is een van ’s werelds meest begaafde songwriters aller tijden en hij is betrokken geweest bij de meest populaire en meest geliefde muziek die de moderne wereld ooit heeft gekend. Maar welk nummer van The Beatles is nou zijn favoriet?

In een recent opgedoken interview, dankzij CBS, is die vraag nu beantwoord. Paul, die meestal erg terughoudend is over het kiezen van zijn favoriete nummers, sprak in 1984 (!) met Scott Muni, een
legendarische dj voor WNEW in New York City, over zijn destijds nieuwe nummer ‘We All Stand Together’.

Hij promootte de track die te zien was in de korte animatiefilm Rupert And The Frog Song, toen Muni hem verraste met de eeuwenoude vraag: “Wat is je favoriete Beatlesnummer?” Het verschil met andere keren dat Muni waarschijnlijk de vraag had gesteld, was dat hij hem deze keer stelde aan Paul McCartney zelf. Macca kiest uiteindelijk een nummer van het album Revolver uit 1966: ‘Here, There And Everywhere’. De zanger sprak over de moeilijkheid van het kiezen van zijn favoriete nummer uit zo’n uitgebreide en aanbeden catalogus.

“Nou, het is moeilijk om een favoriet te kiezen. Het (‘Here, There And Everywhere’) is een van mijn favorieten. Je kijkt naar je liedjes en bedenkt welke van de nummers het beste in elkaar zitten en zo,” zegt McCartney. “Ik denk dat “Yesterday”- als het niet zo succesvol was – mijn favoriet zou kunnen zijn, maar weet je, je krijgt dat ding wanneer iets gewoon zo succesvol is… je wil dan ‘die grote hit ‘even niet meer spelen, omdat iedereen dat van je verwacht. Je wordt er dan nerveus van”, vervolgde McCartney. “‘Here, There and Everywhere’ en dan ‘Yesterday’ als tweede.”

‘Here, There and Everywhere’ blijft een van de sprankelendste momenten op Revolver, een romantische ballad over leven in het moment, terwijl ‘Yesterday’ duidelijk een van de meest beeldbepalende nummers ooit geschreven is. Het is een bewijs van McCartneys talent dat hij die twee keuzes beschikbaar heeft.

(Bron: faroutmagazine.co.uk)

(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)