Pete Townsend: “Ik inspireerde Paul bij eerste soloalbum”

BFNL Nieuws

Onlangs onthulde Pete Townsend (The Who) dat hij waarschijnlijk degene is geweest die Paul McCartney inspireerde zijn eerste soloalbum thuis op te nemen.

In een interview in de februariuitgave van het muziekblad Uncut herinnert Townsend zich dat hij McCartney vertelde over thuis opnemen, toen zij elkaar ontmoetten in de Olympic Studio´s te Londen. Ik werkte daar aan mijn eerste soloalbum ‘Who Came First’. Paul en Linda waren ook in de studio bezig en kwamen naar mij luisteren. Paul vroeg mij hoe ik het had aangepakt. Ik vertelde hem dat ik de plaat thuis had opgenomen; daar had ik een kleine mengtafel en een achtsporenrecorder. Hij was daar verrast over. Ik zei: “Dat zou jij ook eens moeten proberen.”

Volgens de gitarist van The Who is Macca er inderdaad door aangestoken en is hij thuis gaan opnemen. Hij belde mij op een dag op en klonk heel enthousiast. Hij vertelde mij dat de mannen van Abbey Road een achtsporenrecorder op zijn adres in St. John’s Wood hadden afgeleverd en dat hij al was begonnen met opnemen, aldus Townsend.

Dat eerste album is opgenomen met relatief eenvoudige apparatuur en is qua geluid niet goed te vergelijken met zijn album ‘McCartney III’, dat vorig jaar uitkwam. Townsend zei hierover in het interview: In zijn huis in Sussex heeft Paul nu een grote SSL-studio; daarmee kan hij echt alles doen wat hij wil. Dat kan je niet echt een thuis-opname noemen.

(Bron: guitar.com)
(Vert: Aad Kuling)