Luistersessie : Imagine John Lennon 2018

BFNL Advertenties, Nieuws

advertentie

Op 11 oktober 1971 verscheen het tweede soloalbum van John Lennon, Imagine. Opgenomen in de studio op zijn eigen landgoed, Tittenhurst, met Phil Spector achter de knoppen en meewerkende muzikanten als George Harrison, Nicky Hopkins, Alan White en Klaus Voormann. Niet alleen het titelstuk zou een iconische status krijgen; het album zou het populairste album van John Lennon worden.

Precies 48 jaar minus 1 dag na de release (en 78 jaar en 1 dag na John’s geboortedag!) kunt u tijdens een gezamenlijk door Hifi Klubben en Pop-eye/Velvet Music georganiseerde luistersessie luisteren naar de op 5 oktober te verschijnen heruitgave van het album. Niet alleen is het originele album geheel opgepoetst op vinyl en op cd, maar er zijn ook nog versies met bonusnummers en als klap op de vuurpijl de luxe box met maar liefst 4 cd’s en 2 blu-rays (waaronder een 5.1 mix).

Ron Bulters vertelt de mooiste verhalen over de totstandkoming van het album. Maar we gaan uiteraard ook luisteren naar delen van het album en de outtakes.

En daarnaast kunt u ook zelf oordelen over de vraag: is die heruitgave nou echt nodig? Want het album werd – met name op cd al een paar keer eerder opnieuw uitgebracht.

U bent van harte welkom op woensdag 10 oktober vanaf 19:00 om onder het genot van een hapje en drankje te komen luisteren!