R UIT LEEDS VRAAGT: “PAUL… WAT IS JE ADVIES IN GEVAL VAN EEN JETLAG?”

BFNLNieuws

Als je het geluk hebt dat je voor werk of plezier wel eens een lange vliegreis moet maken, dan ken je het gevoel van een jetlag wel. Het lijkt een beetje op het gevoel dat je hebt als je heel diep geslapen hebt, en de een heeft er meer last van dan de ander, zelfs als je alleen maar wat hoeft te luieren aan een zwembad met een goed boek.

Neem dat gevoel even in gedachten en bedenk dan hoe je je zou voelen als je zou weten dat je zou moeten optreden voor duizenden uitgelaten mensen, na een vlucht van 14 uur!

We waren benieuwd of Paul nog tips zou hebben over het voorkomen van een jetlag, nadat Oliver deze vraag opstuurde:

Oliver: “Je reist veel en bent veel op tournee, dus je bent vast een expert in het omgaan met de gevolgen van het maken van lange vliegreizen. Wat is je advies om een jetlag te voorkomen?”

Paul: “Dank je voor je vraag, Oliver. Het klopt, ik reis veel, dus ik heb wel manieren om het een beetje te vermijden. Wanneer ik bijvoorbeeld van Engeland naar Amerika reis, probeer ik wakker te blijven. Ik slaap niet in het vliegtuig. In plaats daarvan probeer ik zo’n drie films te kijken tussen hier en New York, en ik dommel misschien een beetje in, maar ik dwing mezelf wakker te blijven. Op die manier kan ik, wanneer ik aankom in bijvoorbeeld New York, net doen alsof het vroeg in de avond is, hoewel mijn lichaam waarschijnlijk denkt dat het midden in de nacht is! Kortom: ik blijf wakker! Kijk films, kom aan op je bestemming en volg het normale patroon daar – ga dineren etc. Dus wanneer het echt bedtijd is, ben ik echt bekaf en slaap ik als een blok.”

PaulMcCartney.com: “Ah, dus je kijkt niet steeds op je horloge hoe laat het thuis is, en dat je dus beide tijdzones in de gaten houdt?”

Paul: “Nee, ik probeer me meteen aan de nieuwe tijdzone aan te passen. Maar daar moet ik dus wel wakker voor kunnen blijven. En op de terugweg probeer ik een nachtvlucht te nemen zodat ik weer wel kan slapen. Hoe langer de terugreis is -van west naar oost- hoe beter. Wanneer het slechts zes uurtjes vliegen is tussen New York en Londen, is het niet genoeg om terug in het ritme te komen. Maar ik ga zoveel mogelijk mee in het ritme ter plekke en de dag erna ben ik hooguit een beetje suffig. Ik probeer altijd niks belangrijks op de dag erna te plannen, zodat ik alleen maar hoef te genieten van dat gevoel!”

Prima advies, daar is iedereen het vast mee eens!

(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)