Ringo Starr brengt een nieuw album uit; met een Lennon-cover!

BFNL Nieuws

Volgens meerdere Beatleswebsites en -blogs brengt Ringo Starr op 25 oktober een nieuw soloalbum uit, met de titel ‘What’s My Name’. Als de berichten kloppen, bevat het album een cover van ‘Grow Old With Me’, één van de laatste nummers die John Lennon schreef. Starr verbindt het album nog verder met The Beatles: hij heeft Paul McCartney uitgenodigd voor achtergrondzang en bas.

‘Grow Old With Me’ werd in 1980 door Lennon opgenomen als een demo. Hoewel het bedoeld was om op het Double Fantasy-album te verschijnen, werd het tijdens zijn leven niet uitgebracht. Yoko Ono nam vervolgens een versie van het nummer op (in de slaapkamer van het paar en op een cassettebandje), waarna het een plek kreeg op het album ‘Milk and Honey’, uit 1984.

Ergens in de jaren ’90 werd ‘Grow Old With Me’ naar verluidt door de drie (toen-) overlevende Beatles beschouwd als een postume ‘reünie’-single. Het trio heeft echter nooit aan het lied gewerkt, maar verschillende andere artiesten hebben het wel gecoverd, onder wie Glen Campbell. De titel van het album komt voort uit de gewoonte van Ringo om zijn publiek te vragen hem te herinneren wie hij is.

Volgens ingewijden werd het strijkkwartet op ‘Grow Old With Me’ geproduceerd door Jack Douglas, die ook Double Fantasy produceerde. Douglas zei onlangs op een Beatlesgerelateerd evenement in Londen, dat hij ‘een nummer had geproduceerd met Starr en McCartney’.

Afgelopen vrijdag tweette Starr een foto van zichzelf met collega-muzikanten Jim Keltner, Joe Walsh, Steve Lukather en Benmont Tench (zie hierboven), wat leidde tot geruchten dat deze artiesten op het nieuwe album de begeleidingsband vormen.

Kijk hier hoe The Beatles ‘Money’ spelen; een nummer dat Ringo op zijn nieuwe album in een andere versie laat horen.

Naast ‘Grow Old With Me’, waarvan wordt gezegd dat dit het derde nummer op het album is en dat het de eerste single is, bevat de tracklist van ‘What’s My Name’ naar verluidt onder andere de nummers ‘Gotta Get Up’ (geschreven door Starr en Walsh, zijn zwager), ‘It’s Not Love That You Want’ (geschreven met Dave Stewart), ‘Magic’ (geschreven met Steve Lukather), ‘Money’ (een cover van de oude Motown-hit; eerder opgenomen door The Beatles), ‘Better Days’, ‘Life Is Good’, ‘Thank God for Music’, ‘Send Love’, ‘Spread Peace’ en ‘What’s My Name’. Het titelnummer is samen met Colin Hay geschreven; een lid van de All-Starr Band.

(Bron: bestclassicbands.com)

(Vert: Aad Kuling)