Ringo Starr : “Kom op allemaal!”

BFNL Nieuws

Ringo Staar vraagt je om mee te doen aan de ´peace and love’-viering voor zijn 81ste verjaardag: “Kom op allemaal!” Ringo Starr wordt 81 en hij wenst dat we allemaal deelnemen aan zijn verjaardagsfestiviteiten. Deze week vroeg de muzikant iedereen die mee wil doen om deel te nemen aan wat begint te lijken op een wereldwijde eerbiediging van niet alleen Starrs verjaardag, maar ook van de twee woorden die de laatste tijd het meest met hem in verband worden gebracht.

Starr liet zich niet door de pandemie weerhouden om in 2020 zijn verjaardag te vieren. Hij deed het alleen op een iets andere manier dan gewoonlijk. Vastbesloten om deze verjaardagsmijlpaal te markeren gaf Starr een grote fuif – maar dan op afstand, zoals hij destijds aan Rolling Stone vertelde. “Ik houd van verjaardagen”, zei Starr, Dit jaar zal het een beetje anders zijn, er is geen grote bijeenkomst, er is geen brunch voor honderd man, maar we gaan een show samenstellen – een uur met muziek en gesprekken. Het is best een grote verjaardag.:.”

De “muziek en gesprekken” die Starr noemde bevatten zijn vrienden en grote namen in de muziek zoals Paul McCartney, Sheryl Crow, Gary Clark Jr, Sheila E en Ben Harper. Starr gebruikte het met sterren gevulde evenement ten behoeve van goede doelen die belangrijk voor hem zijn, onder andere David Lynch Foundation, MusiCares, WaterAid, en. Black Lives Matter Global Network, zoals hij destijds in een tweet zei.

“Zoals mijn broer Paul zei, de Beatles stonden altijd voor gelijke rechten en gerechtigheid en ik ben sindsdien nooit gestopt met werken voor vrede&liefde”, zei Starr. “#blacklivesmatter, #peaceispossible — Ik stuur mijn vrede liefde en onophoudelijke steun aan iedereen die de straat op gaat en zich uitspreekt voor gerechtigheid en een betere wereld.”

Starr wenst “peace and love” voor zijn verjaardag. In een videoboodschap van deze week verscheen de zanger van onder andere “Photograph” in een schitterend wit spijkerjasje, droeg hij een hangertje in de vorm van een vredesteken en was zijn haar langer dan in voorgaande jaren. Starr riep zijn fans op om te stoppen met wat ze ook aan het doen zouden zijn op zijn 81ste verjaardag, 7 juli en het vredesteken te posten, te zeggen, te denken of te geven om twaalf uur ’s middags waar ze zich ook zouden bevinden.

“Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond”, begon Starr. “Ik nodig iedereen die mee wil doen aan de ‘peace and love’-viering voor mijn verjaardag/ Om 12 uur ’s middags jouw tijd waar je ook bent op 7-7-21 – je kunt het posten je kunt het zeggen, je kunt het zelfs denken – maar het zou echt te gek zijn als je iets doet van ‘peace and love’ om 12 uur ’s middags. Dus laten we vrede en liefde rond de wereld verspreiden – kom op allemaal!”

De tijd dat Starr ‘peace and love’ riep om te zorgen dat fans bij hem vandaan gingen. Ruim 40 jaar na het ongelooflijke succes van de Beatles leek het erop dat Starr genoeg kreeg van fanmail. Vanaf zijn website vroeg hij fans in 2008 te stoppen met schrijven naar hem. Het is nooit duidelijk geworden waar het vandaan kwam dat de normaal zo vriendelijke Beatle zijn fans plotseling om wat ruimte verzocht, maar hij had zichzelf niet duidelijker kunnen uitdrukken.

“Dit is een serieuze boodschap aan iedereen die nu naar mijn update kijkt”, begon Starr destijds zijn videoboodschap. “Peace and love, peace and love. Ik wil jullie vertellen, alsjeblieft: stuur geen fanmail meer aan welk adres je ook hebt.” Starr maakte specifiek duidelijk dat hij niet langer meer handtekeningen aan fans zou geven – en “waarschuwde” zijn fans “with peace and love.”

“Niets meer gesigneerd vanaf 20 oktober,” ging hij verder. “Als die datum op de envelop staat wordt het weggegooid. Ik waarschuw jullie met vrede en liefde, ik heb te veel te doen. Geen fanmail meer, dank u wel, dank u wel en geen dingen meer die worden gesigneerd. Afijn, peace and love, peace and love.”

(Bron: cheatsheet.com)
(Vert: Yvonne de Groot)