Ringo Starr ziet af van juridische strijd

BFNL Nieuws

Ringo Starr ziet af van juridische strijd tegen Ring O-seksspeeltjes na zijn claim dat het merk tot verwarring kan leiden.

  • De drummer wraakte het Amerikaanse handelsmerk Ring O.
  • Zei dat het te veel leek op zijn naam en dat men zou denken dat hij erbij betrokken was
  • Het bedrijf zet nu een spatie tussen ‘Ring’ en ‘O’

Ringo wraakte het handelsmerk Ring O, omdat het te veel leek op zijn naam, wat tot verwarring kon leiden. Hij heeft echter zijn klacht ingetrokken nadat er een overeenkomst was bereikt met de makers, Pacific Coast Holdings en Momentum Management. Volgens de schikking stemt Starr ermee in dat de naam Ring O alleen wordt gebruikt met betrekking tot hulpmiddelen voor volwassenen en sprays en wanneer er een scheiding is tussen het woord ‘RING’ en de letter ‘O’.

Ring O is onderdeel van het Screaming O-assortiment, met ook de Swingo, The Big O en de Primo, met een wereldwijde verkoop van 25 miljoen producten. Starr, die voor de tweede keer getrouwd is en drie kinderen heeft, stelt dat het zijn reputatie zou schaden als de naam Ring O-seksspeeltjes als handelsmerk bij de Amerikaanse autoriteiten geregistreerd zou worden. Zijn advocaten stelden in eerste instantie dat het merk ‘identiek in uiterlijk, klank, gevoelswaarde en uitspraak’ is als zijn eigen naam, die al eerder is vastgelegd. In documenten die zijn advocaten in 2019 hebben ingediend, staat: ‘Klanten zullen waarschijnlijk denken dat de nieuwste onderneming van de aanklager (Starr) seksspeeltjes is en dat is een associatie die de aanklager niet wil.’ Ringo, die nu in Los Angeles woont, wilde ‘niks te maken hebben met die goederen’ en stelde dat de connectie zijn ‘naam, gelijkenis en merk’ zou schaden.

Volgens de schikking hebben Pacific Coast Holdings en Momentum Management ingestemd ‘elke activiteit die tot verwarring kan leiden tussen hun product en Starr te vermijden´. Volgens de overeenkomst kunnen de bedrijven de naam alleen gebruiken voor ‘sekshulpmiddelen en sprays voor volwassenen’ en ze moeten ervoor zorgen dat er een spatie is tussen ‘Ring’ en ‘O’. De bedrijven hebben toegezegd de naam en het imago van Starr niet ‘te onteren, te schaden, of in diskrediet te brengen’. Ze zeiden ook dat ze geen verwijzing of insinuatie zullen maken tussen het product en Starr, of de indruk zullen wekken dat Starr ermee te maken heeft. De naam Ringo staat ook geregistreerd als handelsmerk bij diverse bedrijven voor verschillende producten in het VK, van zwabbers en koekjes tot een hormonale vaginale anticonceptiering.

Starr is onder zijn echte naam Richard Starkey geridderd en vierde op 7 juli 2020 zijn 80e verjaardag.

Pacific Coast Holdings IP, LLC, de moedermaatschappij van Screaming O, had een verzoek ingediend om de naam Ring O vast te leggen voor een vibrerende penisring, die dit bedrijf al sinds 2008 op de markt brengt. Het bedrijf beschuldigde Starr ervan een ‘handelsmerkvernietiger’ te zijn toen hij dit bedrijf betwistte en het suggereerde dat klanten ‘niet van een generatie waren om het product te koppelen’ aan de ex-Beatle. Ringo’s juridische team sloeg terug en zei dat Pacific Coast Holdings zijn afspraak niet nakwam, die stelde dat die de naam kon gebruiken zolang die de naam niet zou vastleggen als handelsmerk. Alhoewel het de naam al enige tijd gebruikte, probeerde het pas in 2018 deze naam als handelsmerk vast te leggen. In 2019 protesteerde Starr voor het eerst tegen de naam, waarbij hij stelde dat hij zelf al zeven handelsmerken voor de naam bezat en hij de naam al sinds 1962 gebruikt. De zaak kwam voor bij de USPTO (The United States Patents and Trademark Office).

(Bron: dailymail.co.uk)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)