Samen herinneringen opbouwen … Beat Meet Leiden 7 april 2019

BFNL Evenementen, Nieuws

Online forums waar je eindeloos over The Beatles kan discussiëren en talloze websites waar je het laatste nieuws over The Beatles kunt lezen. Online winkels en websites zoals EBay en Marktplaats waar je al je Beatles materiaal kunt aanschaffen. Gemak dient de mens toch? Het is al zover dat je het materiaal niet eens meer hoeft te kopen, want voor een maandelijks bedrag kan je oneindig digitaal luisteren naar je favoriete albums op bijvoorbeeld Spotify of Itunes. Of je krijgt het als digitaal bestand aangeboden op MP3.

Het wordt allemaal steeds eenvoudiger en je hoeft er bijna geen moeite meer voor te doen. Maar de vraag is: “Wordt het er allemaal leuker op?”

Eenieder kan zich nog herinneren hoe hij of zij als kind of volwassene zijnde op weg ging naar de platenzaak, boekenzaak of Beatles-beurs om daar het vinyl of boek of enig ander item te kopen waar je je zo lang op verheugd had en voor gespaard had. Weer of geen weer, je ging! Je weet nog de naam van desbetreffende zaak of jaar van de beurs en waarschijnlijk ook nog de dagen die je spendeerde om naar het materiaal te luisteren of het materiaal te lezen of het item te koesteren.

Kortom, je hebt een herinnering opgebouwd. Als er iets belangrijk is in het leven, nog veel belangrijker dan geld of enig ander bezit, dan zijn het de herinneringen die wij in ons leven opbouwen.

De geur van het vinyl dat je al verwelkomde in de platenzaken. De heerlijke geur van papier in de boekenzaken. De gesprekken die je voerde op de Beatles-beurzen en de items die je daar hebt aangeschaft: het zijn allemaal herinneringen.

Herinneringen krijg je niet door een online aankoop. Zo´n aankoop ben je zo weer vergeten en de aankoop heeft alleen maar een commerciële waarde, maar geen emotionele.

Een echt gesprek voeren met iemand over je favoriete band of het solo werk van desbetreffende heren in plaats van letters op een scherm welke je op de online forums hebt, daar is de Beat Meet een mooie gelegenheid voor.

Daarom is het zo mooi dat er nog mensen zijn, zoals bijvoorbeeld Franck Leenheer, die de moeite nemen om een beurs als deze te organiseren. Het lijkt allemaal zo eenvoudig maar achter de schermen wordt er heel wat werk verzet om iets als dit te organiseren.

Dan zijn er nog de standhouders. Mensen die in hun vrije tijd hun passie willen delen met de liefhebbers van The Beatles. Vaak zijn zij het die over de juiste kennis beschikken en de juiste connecties hebben om dat item, waar jij al zo lang naar op zoek was, te vinden. Het gaat hen niet alleen maar om de verkoop. Ook zij gebruiken de beurzen om hun netwerk uit te breiden, mooie gesprekken te voeren, uitgedaagd te worden en vooral om hun hobby uit te oefenen, namelijk The Beatles.

Kom daarom ook op 7 april a.s. naar Leiden. Zet de datum vast in je agenda en zegt het voort!!!

Laten we samen weer een mooie herinnering opbouwen en ervoor zorgen dat dagen als deze niet langzaam gaan verdwijnen door gebrek aan aandacht. De Beat Meet is afhankelijk van jullie: de bezoekers, de liefhebbers.

Ramón Dorenbos

beatlesfanclub.nl