Samenwerking McCartney/Starr binnenkort op veiling

BFNL Nieuws

Een nog onbekend nummer dat Paul McCartney en Ringo Starr samen opnamen nadat The Beatles uit elkaar waren wordt binnenkort geveild. Voormalig DJ van Radio Luxemburg Tony Prince verkoopt op de veiling een cassette waar het nummer op staat; verwachte opbrengst: £20.000.

‘Angel In Disguise’ is het enige nummer dat de bassist en drummer samen hebben geschreven. De ex-Beatles namen het nummer op voor Ringo’s soloalbum ’Time Takes Time’ uit 1992, maar het is niet op het album terechtgekomen.

Veilingmeester Paul Fairweather vertelt: “Het is geweldig dat we zo’n onbekend en niet uitgebracht nummer naar de markt kunnen brengen. Wij vinden zelf dat het nummer heel goed op het album opgenomen had kunnen worden en ik weet zeker dat, wanneer Paul McCartney het nummer zelf had uitgebracht, het een grote hit zou zijn geworden.”

De cassette van Prince bevat twee versies van het nummer: een ruwe versie waarop Paul zingt en een verder afgemikte versie met alle muzikanten en de backingvocals en waarop Ringo de zang voor zijn rekening neemt. Samen met andere memorabilia wordt de cassette op 19 mei online geveild bij Omega Auctions. Een kwart van de opbrengst wordt gedoneerd aan NHS Charities Together Covid-19 Urgent Appeal.

The Beatles kondigden in 1970 aan dat zij uit elkaar gingen, vlak voor de release van hun 12e studioalbum ‘Let It Be’. In maart j.l. was McCartney in een interview in de Howard Stern Show open over het einde van de meest succesvolle groep ter wereld. Toen hem werd gevraag waarom hij de band niet bij elkaar hield toen Lennon zijn vertrek aankondigde, zei hij: “Wanneer families uit elkaar gaan heb je te maken met emoties en met emotionele pijn. In die situatie kom je niet op een goed idee. Je hebt te veel pijn, dus zoiets komt dan niet bij je op.”

(Bron: dailymail.co.uk)
(Vert: Aad Kuling)