SGT. PEPPER’S RUKT OP NAAR EERSTE PLAATS IN VK

Webmaster Nieuws

Het album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles rukt op naar een eerste plaats in het VK, een halve eeuw na de allereerste release.

De geremasterde editie ter ere  van het 50-jarig bestaan van het invloedrijke album is halverwege de nieuwe week al de 24.000 verkopen gepasseerd en pakt de voorlopige pole-position in de Official Albums Chart Update.

´Sgt. Pepper’s’ neemt, volgens Official Charts Company, een behoorlijke voorsprong op het album Divide van Ed Sheeran, en zal als het zo doorgaat vrijdag de nummer 1 positie in de Charts te pakken hebben.

Het gevierde achtste Beatles-album stond in 1967 en 1968 27 weken op nummer 1 en stond 15 achtereenvolgende weken aan de top van de Billboard 200. Het heeft ook wekenlang bovenaan de Greatest Albums of All Times gestaan en is erkend als het best verkochte studioalbum in de geschiedenis van het VK, met meer dan 5 miljoen verkopen. De enige albums waarvan meer exemplaren over de toonbank gingen zijn greatest hits albums van Queen en Abba.

Om de 50-jarige mijlpaal te vieren kwam Sgt. Pepper’s op 26 mei opnieuw uit in diverse uitvoeringen, met als hoogtepunt een set bestaande vier CD’s, een DVD en Blu-ray met de remix, outtakes, een mono album mix, videomateriaal, posters en een boek.

(bron: billboard.com)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)