Sir Paul McCartney annuleerde Melbourne-shows vanwege bomaanslag op Bali (2002)

Webmaster Nieuws

Enkele maanden voor het eerste optreden van de ex-Beatle sinds 1993 onthult de 75-jarige McCartney de reden waarom hij destijds zijn shows niet liet doorgaan. In december van dit jaar komt hij voor een tour weer naar Australië.  

“Wij konden onmogelijk vrolijk het toneel oplopen”, vertelt Sir Paul aan News Corp. “We stonden helemaal klaar toen het nieuws over de aanslag doorkwam”. Paul doelt op de terroristische aanslag op het Indonesische Bali in oktober 2002, waarbij 202 mensen omkwamen en 219 mensen gewond raakten. Indertijd gaf hij een officiële verklaring uit waarin hij zei dat het land tijd nodig had om er weer bovenop te komen. “Dit is niet een goed moment om een rockshow te geven”, zei hij toen, terwijl hij zijn medeleven met de slachtoffers betoonde.

 “Ik heb jaren lang geen kans gehad weer eens naar Australië te komen”, vertelt Paul aan News Corp. “Ik kijk er erg naar uit; eindelijk gaat het gebeuren”.

De ‘Down Under’-tour van Paul start op 2 december in Perth, daarna op 5 december in Melbourne, op 9 december in Brisbane en tenslotte treedt hij op 11 december op in Sydney. Vervolgens vertrekt hij naar Auckland voor de rest van zijn tour.

(Vert: Aad Kuling)