“Srebrenica, een dag in het leven”

BFNL Advertenties, Nieuws

De combinatie Srebrenica en The Beatles klinkt absurd maar toch is dat waar deze autobiografie over gaat! Het is het verhaal van een jongeman uit Limburg, op zoek naar zichzelf. Idolaat van de Beatles en hun boodschap van liefde maken van deze Valkenburger een idealist die ervan droomt de wereld te verbeteren.

In het hedendaagse Srebrenica hoopt hij dan ook door het geven van muziekworkshops een bijdrage te leveren aan vrede. De mensen daar hebben echter andere problemen aan hun hoofd, zoals corruptie, armoede, werkeloosheid. Tijdens zijn jaren in Srebrenica krijgt hij de Valkenburger nieuwe kijk op het leven in dit postconflictgebied en leert hij zichzelf opnieuw kennen. The Beatles spelen daarbij een cruciale rol in dit verhaal. Zo laat John de jongeren in dit postconflict-stadje kennis maken met ‘The Fab Four uit Liverpool’ en zet hij een bandje op. Daarmee speelt hij, samen met zijn Bosnische vrienden, zijn favoriete liedjes van The Beatles in de cafés van Srebrenica tot ver daarbuiten.

Auteursinfo: John Moonen is singer-songwriter uit Valkenburg aan de Geul en begeleidde als muzikant jongeren en vluchtelingen. Onder de naam JOHNSTER treedt hij regelmatig op en vertelt zijn persoonlijke verhalen middels zijn zelfgeschreven songs.

Recensie: De literaire onderneming waar John Moonen zich aan heeft gewaagd is een prestatie die van driedubbele moed getuigt. Daarbij is het is een moedig voornemen om als musicus over te stappen naar een ander expressiemiddel: de taal. Tot mijn verwondering is dit goed gelukt. John Moonen blijkt mondig, ook in zijn schriftelijk taalgebruik. Kortom: de wereld behoort toe aan de dappere mensen!
– Jelica Novaković – Schrijver en professor aan de universiteit in Belgrado.

Uitgeverij: Leon van Dorp

Prijsboek: 19,99 euro

Bestellen?