The Analogues – ‘The White Album Live in Liverpool’ op CD en LP

BFNL Advertenties, Nieuws

Op 19 oktober verschijnt ‘The White Album Live in Liverpool’ van The Analogues. Dat is na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt. Pepper’ het derde Beatles-album dat in een integrale live-uitvoering van The Analogues op CD en LP wordt uitgebracht. Een luxe vinyl uitvoering is vanaf 22 november verkrijgbaar.

Het album werd deze zomer opgenomen in Liverpool waar The Analogues waren uitgenodigd als hoofdact van de International Beatleweek.

Bart van Poppel, musical director en bandlid vertelt “We speelden in de Liverpool Philharmonic Hall, en hoewel we de show al talloze keren gespeeld hebben, voelde het toch als een soort première. In Nederland weet ons publiek inmiddels wat we doen, maar daar stonden we voor een zaal met doorgewinterde Beatles-kenners. Dan komt een stelletje Nederlanders ze even laten zien hoe het moet, dat was toch een beetje eng. Maar de reacties en recensies waren ontzettend positief.”

Volgens Van Poppel is The White Album, met klassiekers als ‘Back in the USSR’, ‘Helter Skelter’ en ‘While my guitar gently weeps’ en pareltjes ‘Julia’ en ‘Blackbird’, duidelijk anders dan bijvoorbeeld Sgt. Pepper: “Het is een dubbelalbum, dus het zijn meer songs, en het is ook veel diverser, minder coherent misschien. Toch zijn er veel Beatles-fans die dit het meest interessante Beatles-album vinden. Het is er echt één voor de fijnproevers.

Reviews

Fab indeed, pure quality”  – Wirral Globe

To witness the concert that never happened. Outstanding!” *****Liverpool Sound & Vision

Immaculate playing …..particular praise must go to the harmonies”  Getintothis

Later dit jaar zendt NTR in Het Uur van de Wolf,  een uitgebreid verslag over de totstandkoming van The White Album Live  van The Analogues uit,  waarin regisseur Marcel de Vré onder andere het succesvolle bezoek van de band aan de Beatleweek in Liverpool heeft vastgelegd.

The Analogues – najaar 2018

19 oktober –  2CD ‘The White Album Live in Liverpool by The Analogues’  (Universal/Decca)

22 november – einde najaars tour The White Album Live in Koninklijk Theater Carré

22 november – 2LP ‘The White Album Live in Liverpool by The Analogues’ (Universal/Decca)

27 december – Uur van de Wolf, NPO1, ‘The White Album 50 years ago, The Analogues” (regisseur Marcel de Vré).

Voorjaar 2019 – The White Album Live in Duitsland