‘The Beatles Story’ zoekt mensen, voor elke fan een absolute droombaan

BFNL Nieuws

Als je betaald wil worden om over de Beatles te praten dan kan dit jouw baan worden. ‘The Beatles Story’ zoekt iemand die over de Beatles kan vertellen, en… diegene wordt daarvoor betaald. Wanneer je ooit gewenst hebt om betaald te worden om over je favoriete band te praten, dan zou dit je perfecte kans kunnen zijn. Het museum in het Albert Dock is op jacht naar een ambtenaar die mensen alles over de Beatlesgeschiedenis en hun wereldweide nalatenschap kan leren.

Iedereen weet dat de Beatles een van de meest beroemde en geliefde exportproducten van Liverpool zijn – en deze baan zou inhouden dat je toeristen onderwijst over de bands culturele impact op de wereld. De kandidaat met het meeste succes moet hoog gekwalificeerde leerprogramma’s ontwikkelen en leveren voor scholen en families, geïnspireerd op de Beatles en hun nalatenschap. De hoofdverantwoordelijkheid van de baan houdt in dat je lagere scholen, middelbare scholen en andere educatieve groepen begeleidt, die de The Beatles Story’ bezoeken en houdt tevens in het ontwikkelen en leveren van fantasierijke, boeiende activiteiten die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Er horen ook wat administratieve taken bij, zoals roosters maken, leidinggeven aan een team van personeel en orders plaatsen. Het is essentieel dat de kandidaten die willen solliciteren opgeleid zijn met een academische graad, of relevante onderwijskwalificaties. Er wordt verwacht dat ze een schat aan kennis hebben over het Nationale Leerplan, ervaring hebben met lesgeven, een team leiding kunnen geven en een diepgaand begrip hebben van het kinderbeschermingsbeleid.

De derde serie van ECHO’s Beatles-podcasts is net uit, die de fans het verhaal vertelt van de band die de wereld wakker schudde vanaf de plaats waar het allemaal begon. Beatles City biedt interviews met hen, die bij de geboorte waren van de Merseybeat en een rol speelden in de opkomst van de groep naar roem alsook met degenen met een uniek inzicht in die tijd. In de laatste serie hebben de presentatoren Laura Davis en Ellen Kirwin contact met John Lennons zus Julia Baird, ontmoeten ze ’s werelds eerste
vrouwelijke rock ’n roll band The Liver Birds en er zit nog veel meer in over de muziekscene uit de zestiger jaren bij het Liverpool College Of Art en je kunt nog steeds luisteren naar de eerste twee delen, waarin Pete Best vertelt over het moment dat hij uit de band werd gezet, we praten met de man die maar twee weken een Beatle was – en McCartney is te horen tijdens het emotionele moment dat hij voor het eerst sinds 50 jaar weer binnenkwam in het huis uit zijn jeugd.

De ideale sollicitant moet geïnteresseerd zijn in de problemen die te maken hebben met de educatieve sector, Liverpools erfenis, de geschiedenis van de Beatles, plus moet van alles weten weten over
initiatieven die ‘buiten het boekje’ vallen. De online-vermelding deelt mee dat deze taak 35 uur per week zal innemen, maar wie er denkt aan solliciteren moet weten dat je flexibel moet zijn, omdat het werk soms tot in het weekend doorgaat. Het salaris voor de baan is £25,627 per jaar en sollicitanten dienen hun CV en een begeleidende brief in te dienen met details over hun ervaring, vaardigheden en kennis.

(Bron: Liverpoolecho.co.uk)
(Vert: Trix van Twist)