The Beatles Story’s Fab4 Café krijgt de eerste Beatles-flipperkast in het VK

BFNL Nieuws

De Beatles en Stern Pinball hebben gezamenlijk een reeks zeer bijzondere flipperkasten in beperkte oplage uitgebracht, de eerste en enige officiële flipperkasten die ooit zijn gemaakt.

Deze unieke kasten zijn in de VS gemaakt, en je kunt er nu in het VK op spelen in Liverpool, de thuisbasis van de band. De nieuwe machine wordt geplaatst in The Beatles Story’s Fab4 Café aan de Royal Albert Dock, en een spel kost 1 pond.

Er worden slechts 1964 kasten geproduceerd, ter herinnering aan het jaar waarin de wereld voorgoed veranderde toen Ed Sullivan de vier jonge muzikanten met lang haar uit Liverpool aan Amerika voorstelde.

De Beatles-flipperkast voert de spelers terug naar de Beatlemania uit de jaren 60 en bevat negen tijdloze hits uit die tijd:

A Hard Day’s Night

Can’t Buy Me Love

Ticket to Ride

All My Loving

Help

Drive My Car

It Won’t Be Long

I Should Have Known Better

Taxman

Het spel bevat ook de iconische introducties door Ed Sullivan en de uitroepen van dj Cousin Bruce die ook in de Hall of Fame staat en de Beatles aankondigde in het Shea Stadium in New York in 1965.

Het retro-speelveld heeft vier flippers, elf drop targets, acht stand-up targets, meerdere behendigheidsshots, twee opto-spinners, een balmagneet en een magnetische draaiende platenschijf in het midden. Spelers, vrienden en familie kunnen ook kijken naar full-screen animaties en gesimuleerde stukjes film op het HD-scherm van het spel.

Phil Palmer, directeur van Pinball Heaven Ltd, zei: “Het doet Pinball Heaven veel plezier de nieuwe Beatles-flipperkast op de meest perfecte locatie te installeren, The Beatles Story in Liverpool. De Beatles-flipperkast voert spelers terug naar de Beatlemania uit de jaren 60 en bevat negen tijdloze hits van de Fab 4, plus introducties door Ed Sullivan en Cousin Bruce die de Beatles in 1965 in het Shea Stadium in New York aankondigde. Flipperfans van over de hele wereld zijn enthousiast, dus de nieuwe Beatles-flipperkast kan niet anders dan zeer populair worden in de grootste permanente Beatles-tentoonstelling ter wereld. Dit moet je zeker niet missen!”

Fans kunnen ook hun eigen limited-edition kast kopen in de Fab4 Store voor 11.995 pond (14.000 euro), inclusief btw, bezorgkosten en installatiekosten.

De spellen zijn verkrijgbaar in drie modellen die genoemd zijn naar de bekroonde verkoopniveaus in de platenindustrie. De Diamant-editie, het hoogste niveau en het moeilijkst te verkrijgen, omvat maar 100 kasten. De Platina-editie heeft er slechts 250. De Goud-editie omvat 1614 kasten.

Alle modellen zijn inclusief een uniek kunstpakket en speciaal gemaakte gepoedercoate behuizing. De 100 kasten uit de Diamant-editie zijn genummerd en hebben een certificaat en spiegel op de achterkant. De 250 kasten uit de Platina-editie zijn genummerd en hebben een certificaat.

(Bron: theguideliverpool.com)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)