The Beatles zongen live expliciete teksten

BFNL Nieuws

The Beatles zongen tijdens hun optredens altijd expliciete teksten, omdat het oorverdovende geschreeuw van hun fans hen toch overstemde. In de nieuwe autobiografie ‘The Ox: The Last Of The Great Rock Stars’ vertelde Who-bassist John Entwistle – die in 2002 stierf – hoe de legendarische groep uit Liverpool tijdens hun shows met hun beroemde teksten speelde, terwijl hun fans aan het krijsen waren.

Volgens het boek veranderden The Beatles bijvoorbeeld de regel in ‘A Hard Day’s Night’ uit 1964, in ‘It’s Been A Hard Day’s C*ck’ en zongen zij ‘I Wanna Hold Your C*nt’. De band van Entwistle was in 1964 support-act bij een optreden in Blackpool, toen Beatlesmania de wereld domineerde. In het boek wordt beweerd dat Entwistle zei: “Aangezien het geschreeuw maar doorging en niemand in het publiek iets van de teksten kon horen, hadden The Beatles bedacht dat ze net zo goed lol konden maken. “We huilden met ons vieren van het lachen om de woorden die ze zongen en die alleen wij konden horen.”

Bepaalde nummers van The Beatles werden vaak niet gedraaid door de BBC, met name ‘A Day In The Life’ en ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ uit 1967, vanwege verwijzingen naar drugs. Later gebeurde dat met ‘I Am The Walrus’ vanwege de regel ‘You let your nickers down.”

Korter geleden bracht Paul McCartney de solosingle met de titel ‘Fuh You’ uit, maar hij maakte zich geen zorgen over de vraag of het nummer wel of niet op de radio zou worden gespeeld. De 77-jarige Paul was zich ervan bewust dat er bepaalde DJ’s in de VS zijn die geen airplay zouden geven aan het nummer van zijn meest recente solo-LP ‘Egypt Station’, omdat het een vloekwoord bevat – maar gaf toe dat hij er niet wakker van lag. Hij zei: “Er is een dame in Amerika, een zeer bekende DJ en als zij het nummer draait, is dat iets geweldigs, weet je? Ze is echter erg religieus, dus ze maken zich allemaal zorgen over de titel ‘Fuh You’. Dus ik zei: ´Well, Fuh her!´”

(Bron: music-news.com)

(Vert: Aad Kuling)